Petak, 09 Rujan 2016 12:48

Vremensku kapsulu i zapis u temelje stavili djevojčica Dora Smojver i župan Alojz Tomašević

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAPOČELA GRADNJA DRUŠTVENOG DOMA U RADOVANCIMA, NASELJU TREĆE PO VELIČINI U OPĆINI VELIKA -

RADOVANCI–Naselje koje je treće po veličini u općini Velika, nije do sada imalo svoj društveni dom, a vrlo često stanovnici su imali potrebe za tim. Punih osam godina vodila se bitka, još od odlaska u stečaj Kamen Ingrada, da se parcele neizgrađenog zemljišta vrate iz hipoteke banaka u vlasništvo općine, no na kraju je općina Velika morala od stečajnog upravitelja i suda otkupiti te parcele za 150 tisuća kuna. Tek tada su se stekli uvjeti da se može ići u gradnju društvenog doma.
Posebno sretan što je počeo zemljani iskop zemlje i betoniranje temelja, budućeg društvenog doma bio je načelnik općine Velika Vlado Boban, koji je obećao stanovnicima njihov dom.– Polaganjem ovog kamena temeljca krećemo u realizaciju društvenog doma, što će se financirati sredstvima iz proračuna općine Velika. Ishodili smo građevinsku dozvolu, napravili projekt, a na natječaju za izvođača posao je kao najjeftiniji ponuđač dobila tvrtka Promet građenje iz Požege. Ovom investicijom koja iznosi oko 2 milijuna kuna, koju će općina financirati u etapama kroz dvije godine, mještani će svakako dobiti jedan bolji standard, dobiti mjesto gdje će moći obaviti svoj društveni život, svoja obiteljska slavlja, od krstitki, pričesti, svatova, ali i karmine i tugovanje– istakao je načelnik Boban, koji dodaje da ovo mjesto nema ni uređenog groblja, što će se urediti u skoroj budućnosti. Ovdje neće općina stati, nego se priprema projekt odvodnje za cijelo naselje Radovanci, a te radove Boban želi otvoriti upravo iz završenog novog Društvenog doma.
U temeljni stup prve lopate betona ubacili su saborski zastupnik Franjo Lucić i dogradonačelnik grada Požega Darko Puljašić, vremensku kapsulu sa zapisom tog trenutka u beton su položili djevojčica Dora Smojver i požeško-slavonski župan, a betonom prekrili načelnik Vlado Boban i požeški dogradonačelnik Mario Pilon i predsjednica veličkog vijeća Antonija Pavlović.