Srijeda, 31 Kolovoz 2016 12:45

Područna škola u Vidovcima dobiva svoj toplinski omotač

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GRAD POŽEGA NASTAVLJA PODIZATI ŠKOLSKI STANDARD UREĐENJEM OBJEKATA ŠKOLA -

VIDOVCI – Područna škola u Vidovcima u kojoj se održava nastava od 1. do 4. razreda u sastavu OŠ Antuna Kanižlića ovih dana prestat će biti „hladna škola“ kako kaže ravnateljica Marija Samardžija, jer upravo traju radovi na uređenju IMG 6389vanjske fasade i stolarije škole. Škola će dobiti i svoj toplinski omotač i tako postati energetski učinkovitija, što će se svakako odraziti na smanjenje utroška energenata.

Radove je obišao požeški gradonačelnik Vedran Neferović: - Grad Požega i dalje nastavlja srbiti o svojim zgradama koje su u vlasništvu garda Požega a u funkciji su osnovnog školstva. Ovdje smo svjedoci radova na Područnoj školi Vidovci u vrijednosti preko 400 tisuća kuna koje financira Ministarstvo graditeljstva, Ministarstvo prosvjete i Fond za energetsku učinkovitost. Uređuje se cjelokupna fasada i stolarija i energetska obnova - kaže Neferović, te najavljuje nove radove i u matičnoj školi Antuna Kanižlića, uređenje pročelja, a kasnije će se urediti i školska kuhinja u ovoj područnoj školi. – Ti radovi će vrijediti novih pola milijuna kuna. zadovoljstvo je što sve radove rade požeške tvrtke, a sva prozivanja i loše namjere pojedinaca koji su željeli etiketirati gradsku vlast da određene firme imaju prioritet, nisu istinite. IMG 6395radove rade i Projekt inženjering, Presoflex gradnja, Promet građenje koje sve poslove osvajaju na natječajima, zapošljavaju domaće ljude i sredstva ostaju u ovom gradu – rekao je Neferović, dodajući da će se radovi završiti u razumnom roku, jer se za vrijeme velikih vrućina fasada nije ni mogla raditi.

- Iako nismo štedjeli na grijanju, ovu školu nismo nikada mogli zadovoljavajuće zagrijati, pa je ovo pravo rješenje za djecu – dodala je ravnateljica Samardžija.

Tekst/foto: Vladimir Protić