Nedjelja, 28 Kolovoz 2016 14:51

Donacija Foruma mladih SDP-a produžuje rad socijalne samoposluge

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PROJEKT SOCIJALNE SAMOPOSLUGE U POŽEGI DOBIVA SVOJ NASTAVAK -

POŽEGA - Jednogodišnji projekt Socijalne samoposluge, koju je organizirala požeška Udruga Svitak i financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih pod nazivom „Obiteljska košarica – dajem osmijeh, primam radost“ je završio. Da bi ovaj hvalevrijedan i odlično prihvaćen projekt nastavio udruzi su bile potrebne donacije. Među prvima su se odazvali mladi iz Foruma mladih SDP-a koji su prikupili sredstva koja osiguravaju onaj financijski dio potreban za nastavak rada Socijalne samoposluge, koju je koristilo oko 150 redovnih korisnika. Do dobivanja novog projekta donacije će osigurati premoštenje vremena i osigurati rad bez prekida.

- Socijalna samoposluga našla se u vremenu između dva projekta što je predstavljalo problem. Zaključili smo da je njihova inicijativa i akcija koju Udruga Svitak provodi nešto izrazito vrijedno za našu zajednicu i smatrali smo da ne smijemo propustiti priliku da pomognemo. Organizirali smo akciju prikupljanja sredstava za pomoć Socijalnoj samoposluzi ali odlučili smo se tome pristupiti prvo među našim članovim, simpatizerima i partnerima prikupimo sredstva kako bi tek dobili legitimitet tražiti ostale građane te fizičke i pravne osobe da se uključe i doniraju - istakao je predsjednik Foruma mladih GO SDP Požega, Luka Samardžija prilikom doniranja 3.000 kuna koje će se iskoristiti za plaćanje najma prostora za samoposlugu i režijske troškove, koji su dovoljni za tri mjeseca rada.

Zahvalna na donaciji, predsjednica Udruge Svitak, Margareta Krajnović je istakla da sada Socijalna samoposluga ne mora seliti i može nastaviti normalno raditi jer artikla, od hrane i odjeće još uvijek ima. Već i toga dana, a i u tijeku slijedećih dana članovi Udruge su se angažirali na prikupljanju donacija od građana i tvrtki na štandovima u gradu, kako bi obnovili i proširili i količine i vrste artikala koje samoposluga može dati potrebitima. Istakla je da je novi projekt već predan u Ministarstvo te da se očekuje njegovo odobravanje, što bi osiguralo sredstva za rad za slijedeću godinu dana.

Uz mlade Foruma mladih SDP-a nazočili su predsjednik GO SDP-a Požega, Marijan Cesarik i predsjednik ŽO SDP-a Zdravko Ronko. – U ovom sve bešćutnijem svijetu lijepo je vidjeti kada mladi ljudi pokušavaju pomoći svoje sugrađane koji se nalaze u jednoj teškoj socijalno-ekonomskoj situaciji. Kada vidite da su to još i mladi socijaldemokrati, onda se vidi da su na pravom putu razvoja demokracije.

IMG 5861