Breadcrumbs

Četvrtak, 24 Svibanj 2012 10:41

Briga za umirovljenike na prvom mjestu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA OPĆINE JAKŠIĆ  -

P5181298JAKŠIĆ – Matica umirovljenika općine Jakšić, kao jedna od najaktivnijih matica održala je svoju Godišnju skupštinu, na kojoj je analiziran prošlogodišnji rad, te napravljen novi plan. Briga za umirovljenike, članove ove matice uvijek je bila na prvom mjestu rukovodstvu na čelu s predsjednikom Stjepanom Markovićem. – Organizirali smo nekoliko jednodnevnih i dvodnevnih izleta po našoj lijepoj domovini, organizirali aktivan odmor za naše članove u Bizovcu i Baškoj na otoku Krku, sudjelovali smo na10. Sportskim susretima umirovljenika i 10. Susretima glazbenih grupa i zborova umirovljenika, naš Mješoviti zbor imao je nekoliko nastupa na manifestacijama i humanitarnim akcijama, a nabavili smo i nove prikladne odore za sve članove našeg zbora. Radili smo na uređenju, opremanju i otvorenju našeg društvenog prostora u zgradi stare škole, ostvarili smo i dobru suradnju s Dnevnim boravkom i pomoći u kući starijim osobama za naše članove, organizirali smo i rekreaciju za naše članove u školskoj sportskoj dvorani – istakao je samo dio aktivnosti predsjednik Marković na skupštini, o čemu su svoj sud i pohvale iznijeli svi gosti iz susjednih matica na skupštini, Pleternice, Velike, Pakraca, Kaptola i predsjednik Koordinacije matica umirovljenika Ivan Berec. Redom su svi istakli da je matica Jakšić primjer dobrog rada koji je njima i njima dobra vodilja.

P5181312Nisu zadovoljni slabim odazivom svojih članova na rekreaciju koja je dogovorena kroz tjedan, a bolji posjet očekuju i u svojim novootvorenim društvenim prostorijama gdje se umirovljenici mogu družiti, igrati stolni tenis, šah, domino, karte ili se jednostavno družiti i informirati o brojnim aktivnostima koje provodi matica.

Istaknuta je i dobra suradnja s općinom Jakšić, a punu podršku na skupštini njihovom radu ali i planovima dao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Članovi matice pripremaju se za skore sportske susrete matica županije na kojima sudjeluju u svim sportovima.