Srijeda, 06 Travanj 2016 11:58

Započele brojne aktivnosti u mjesnim odborima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - S ljepšim su vremenom i ovoga proljeća započeli radovi u požeškim mjesnim odborima. Tako su po prvi put neki dijelovi grada i prigradskih naselja dobili javnu rasvjetu, i to dio prigradskog naselja Nove Lipe, gradska Ulica Komušanski put i dio prigradskog naselja Komušina (ostatak naselja će se osvijetliti nagodinu), zatim dio Ulice Brune Bušića u kojem se nalazi i dječje igralište te jedan odvojak Frankopanske ulice.

U Novom Selu se, pak, aktivno radilo na betoniranju odvodnoga kanala u Novljanskoj ulici koja je, podsjetimo, prije dvije godine dobila asfalt, ali i na sanaciji klizišta na mjesnom igralištu na kojem će se postaviti i ograda.

Priprema se i postavljanje autobusnih stajališta na više lokacija u gradu i prigradskim naseljima te postavljanje oglasnih stupova na Tekiji i u Dubrovačkoj ulici. Prema zahtjevima mjesnih odbora ili samih građana, uređuju se i sakralni objekti, zelene površine, dječja igrališta, od kojih je aktualno postavljanje ograde na igralištu u Kunovcima i Novim Bankovcima, ali i ostalo prema potrebi.

Sličnih aktivnosti bit će još više ovoga proljeća i ljeta, naravno, uz one velike, kapitalne projekte koji nas očekuju – rekonstrukcija gradskih bazena i Trga sv. Terezije, izgradnja novog dječjeg vrtića, asfaltiranje brojnih ulica…

Tekst: Vladimir Protić Foto: pozega.hr