Breadcrumbs

Srijeda, 09 Svibanj 2012 14:14

Investicija vrijedna osam milijuna

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POČELA IZGRADNJA TEHNOLOGIJSKO-INOVACIJSKOG CENTRA S INKUBATOROM  -

 

PLETERNICA - Nešto više od milijun eura vrijedni su radovi koji su započeli na izgradnji novog tehnologijsko- inovacijskog centra s inkubatorom u Pleternici , a koji se financiraju  sredstvima Europske unije. Šezdeset posto ukupne investicije ili 623 tisuće eura  osigurano  je u Europskim fondovima, dok je preostali dio osigurao grad Pleternica koji je u ovaj projekt ušao sa svojim partnerima Požeško-slavonskom županijom, Hrvatskom gospodarskom komorom Požeško-slavonske županije, Institutom iz Njemačke te Poljoprivrednim fakultetom iz Osijeka.

P5080735Rekao je to na održanoj konferenciji za novinare gradonačelnik grada Pleternice Franjo Lucić navodeći kako će izgradnja Tehnologijsko- inovacijskog centra na ukupnoj  površini od gotovo tisuću četvornih metara dati novi  poticaj razvoju   obrtništva i malom poduzetništvu u pleterničkom kraju.

- Imat ćemo 142 četvorna metra uredskog prostora a 430 metara za proizvodne hale, konferenciju dvoranu, kutak za Internet i dva „pink“ ureda za žene poduzetnice. Djelatnici koji će raditi u inkubatoru  bit će na raspolaganju svakom novom poduzetniku kako bi mu pomogao da se što bolje snađu na tržištu - rekao je Lucić dodajući kako bi radovi na izgradnji  trebali bi biti završeni do sredine iduće godine.

Poduzetnicima će poslije, rekao je dalje Lucić na raspolaganju biti i poduzetnička zona koja se prostire na 30-ak hektara a u  u koju grad stalno ulaže i komunalno je oprema.

V.Re.