Breadcrumbs

Petak, 20 Travanj 2012 17:29

Upoznao se s bebama, vjetroelektranama i seoskim turizmom

Ocijeni sadržaj
(23 glasova)

PREDSJEDNIK RH IVO JOSIPOVIĆ U POSJETI GRADU POŽEGI  -

POŽEGA – Predsjednik RH dr. sc. Ivo Josipović proveo je danas cijeli dan u posjeti gradu Požegi a domaćin mu je bio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. Na tradicionalnom prijemu u starogradskoj vijećnici dočekale su ga 44 bebe s svojim roditeljima. Pozdravio ih je sve gradonačelnik Ronko istakavši da se ovaj prijem održava u vijećnici slobodnog kraljevskog grada Požege koja više od 400 godina služi za potrebe ovog grada. Predsjednik Josipović je poželio lijepo i sretno djetinjstvo te se upoznao sa svim roditeljima i posebno sa bebama, kojima je svima posvetio posebnu pažnju, a neke primio u naručje za zajednički fotografiju.

P4219289- Ovo je prekrasan grad u kojem se drži do tradicija upravo zato što je ovaj običaj darivanja novih sugrađanki i sugrađana dirljiv izraz poštovanja i prema roditeljima i prema djeci. Ovdje sam često upravo na ovakvom događaju u Požegi i čestitam gradu Požegi i gradonačelniku što ovo čine - istakao je predsjednik Josipović, koji se susreo i s delegatima Međunarodne konferencije Templara, koji borave u Požegi u dvodnevnom druženju Templara hrvatske i inozemstva.

P4219362Nešto kasnije posjetio je u Industrijskoj ulici tvrtku Magma d.o.o. vlasnika Zdenka Prskala, te se upoznao s proizvodnjom metalnih konstrukcija, metalnih posuda i s trenutnom proizvodnjom stupova za vjetroelektrane. Predsjednik Josipović s velikim zanimanjem je pratio cijeli postupak izrade jednog velikog stupa, koji tvrtka Magma radi u suradnji s zagrebačkim Končarem. Predsjednik se osobno interesirao za posao i od samih radnika koji su sudjelovali u proizvodnji i posebno pohvalio proizvodnju i tvrtku Magma.

P4219408

Nakon Magme predsjednik se upoznao s turističkim imanjem Zlatni lug, u vlasništvu obitelji Pandžić u Donjim Emovcima i Emovačkom lugu. Predsjedniku su nakon razgledavanja smještajnih kapaciteta, vinskog podruma i krčme koja je smještena u staroj staji iz 1940. godine priredili degustaciju vina požeške vinarije Bartolović. Priču o graševini i požeškim vinima uz birane graševine ispričao je Krunoslav Bartolović.

Predsjedniku su se na degustaciji pridružili i hrvatski olimpijci koji sudjeluju na humanitarnoj priredbi. Thomas Pandžić je predsjednika Josipovića upoznao s cijelim kompleksom turističkog imanja i iznio mu svoje planove za budući razvoj. Nakon obilaska priređen je ručak, specijalitet Zlatnog luga, šaran na rašljama.

P4219479U Gradskom kazalištu predsjednik Josipović je će pogledati mjuzikl Barun Trenk a u Sportskoj dvorani Grabrik navečer će prisustvovati humanitarnoj priredbi Dobrotom za osmijeh koja uz pomoć hrvatskih olimpijaca prikuplja financijska sredstva za nabavku opreme za onkologiju na dječjem odjelu OŽB Požega. Predsjednik Josipović je pokrovitelj a osobno će započeti i košarkašku utakmicu.