Ponedjeljak, 29 Lipanj 2015 14:11

Ostvaruju razvoj uz smanjeni proračun

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PROSLAVILI DAN OPĆINE KAPTOL I BLAGDAN ZAŠTITNIKA PETRA I PAVLA -

KAPTOL - Polaganjem vijenaca u čast poginulih branitelja, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća, općina Kaptol proslavila je svoj Dan općine i zaštitnika svoje župe sv. Petra i Pavla. Među brojnim gostima bili su župan Alojz Tomašević sa zamjenikom Željkom Jakopovićem, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, čelnici prijateljskih općina Velika Pisanica i Veliki Grđevac, te mađarska općina Šološđorak.

Načelnik općine Mile Pavičić tom je prigodom govorio o ulaganjima i razvojnim koracima toga kraja gdje je naglasak dat na izgradnju komunalne i društvene infrastrukture. - Rekonstruirana je niskonaponska mreža i javna rasvjeta, te završen dio kanalizacije u Kaptolu, traje gradnja kanalizacijske mreže u Golom Brdu i Češljakovcima vrijednih 4,6 milijuna kuna, provedena je energetska obnova dvadesetak obiteljskih kuća, bivša škola u Ramanovcima preuređena je u mjesni dom, a sve je to ostvareno prvenstveno iz proračuna jer je potpora države izuzetno malena - ističe Pavičić dodajući da su prihodi općine zbog novih zakonskih propisa osjetno smanjeni i to do 40%.

Unatoč tome planiraju dograditi školsku zgradu u Kaptolu, a zadovoljni su jer im je ovdašnja škola, odnosno Požeško-slavonska županija darivala zgrade za potrebe općinske uprave i četiri udruge. Nakon završetka svečane sjednice dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja, a dobili su ih Udruga vinogradara, vinara i voćara Kaptol, aktivni učenik osnovne škole David Novinc, Ivica Ciganović, aktivni Alilovčan, prof. dr. sc. Hrvoje Potrebica za arheološka istraživanja povijesti Kaptola, Krunoslav Pranjić, sportski trener i Tibor Čuć iz Mađarske za uspostavu suradnje kaptolačkog kraja sa samoupravom u toj susjednoj zemlji. Priznanja su uručili Mile Pavičić i predsjednik Općinskog vijeća Damir Poljanac.

Predsjednik kaptolačke Češke besede Zdenko Tauš uručio je zahvalnicu načelniku Pavičiću za dobru suradnju i potporu u radu.

Kaptočanima je čestitala njihov dana ispred svih načelnika i gradonačelnika na ovoj svečanosti i Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Čestitku i riječi zahvale za plodan rad uputio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.-Nesposobnost Vlade ima odraza na vaš rad, no općine su ključne za razvoj svoga kraja, a svi mi moramo lokalno djelovati i jedni drugima pomagati - naglasio je Tomašević i pozvao da se zaustavi devastacija i raseljavanje Slavonije, te otvaraju razvojne mogućnosti.

Tekst/foto: Vanja Protić