Četvrtak, 11 Lipanj 2015 12:55

Asfaltna cesta, nogostup i oborinske vode

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAPOČELI RADOVI NA UREĐENJU ULICE MATIJE KOŽIĆA -

POŽEGA – Započeli su radovi na uređenju još jedne ulice u gradu Požegi koja je dugu niz godina čekala svoje uređenje. U sklopu radova bit će asfaltirana cesta, nogostup za pješake, zeleni pojas i rješavanje pitanja oborinskih voda.

- Ulica Matije Kožića nakon tridesetak godina dobiva konačno asfalt u dužini od 480 metara, vrijednost cijele investicije je 1,2 milijuna kuna iz proračuna grada. Ulica se probija skroz i spaja na ulicu Varelovac, a radovi bi trebali završiti za 75 dana. Nadam se da će iduća godina biti puno povoljnija kada su u pitanju uređenja ulica s financijske strane, jer ostali smo u proračunu grada bez 6 milijuna kuna zbog porezne politike. To jeIMG 1668 utjecalo da ulice u Vidovcima koje su bile u planu asfaltiranja neće ići u realizaciju ove godine, a imamo još takvih ulica i u gradu Požegi. Radimo trenutno dvogodišnji plan kojim ćemo obuhvatiti sve neuređene ulice, prioritet je asfaltiranje i za to tražimo izvore financiranja – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je obišao početak radova.

Na početku ulice kopa se jedna podzemna retencija, koja će zaustaviti nalet oborinskih voda iz ulice Matije Kožića i spriječiti izbijanje vode u šahtama i podrumima u Frankopanskoj ulici. – To se radi iz sigurnosnih razloga da se velike količine oborinskih voda u slučaju velikih kiša ne uliju naglo u kanalizaciju, nego ćemo iz te podzemne retencije kontrolirati ispuštanje voda, te tako spriječiti poplave u podrumima Frankopanske ulice koja se nalazi ispod ulice Matije Kožića – istakao je nadzorni inženjer Marko Novak.

Tekst/foto: Vladimir Protić