Srijeda, 12 Studeni 2014 11:07

Kreditom do financiranja projekata

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

8. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PAKRACA  -

 PAKRAC – Bila je to jedna od najkraćih sjednica, a kako neki vijećnici iz oporbe, Damir Špančić i Miroslav Vacek nisu došli na Aktualni sat, u šaljivom tonu gradonačelnik Davor Huška je primijetio da će to biti ušteda za gradski proračun. Aktualni sat je i prošao u pretresanju komunalnih tema za koje su vijećnici colosetinajviše pitali, pitanje sanacija cesta i nogostupa, obnove Aleje kestenova, odlaganje otpada, uređenje površina u vlasništvu SPC, loše rasvjete na groblju, kritike zbog pranja kontejnera u organizaciji Komunalca. Konkretan je bio vijećnik Colosetti po pitanju radova u naseljima na zapadnom dijelu pakračkog područja. – I plin i kanalizacija, a sada i vodovod za Badljevinu. Treba li proći još jedan rat da i mi nešto dobijemo. Već mi je neugodno biti vijećnik i pred stanovnicima tih naselja pričati, a prije 12 godina prvi sam zatražio vodovod.

 Od prošle sjednice račun grada Pakraca nije bio u blokadi, a kreditno zaduženje mora se vratiti do 30. studenog. IMG 3733U Pakracu se neće za sada graditi Veteranski centar, jer nije dobivena suglasnost na zahtjev za darovanje zemljišta kraj bolnice, istakao je gradonačelnik Huška, ali se traži nova lokacija. Smatra da je netko iz aktualne vlasti političkim putem zaustavio ovu inicijativu.

 Uz kritike i oporba je uz vlast odobrila novo kreditno zaduženje grada od 1,5 milijuna kuna zbog toga što ta sredstva idu za sufinanciranje projekata koje provode Hrvatske vode i Fond za zaštitu okoliša. Raspravljalo se i problematici smanjenja gradskog proračuna u slijedećoj godini zbog smanjenja poreza na dohodak, što će svakako utjecati na financiranje projekata.