Petak, 25 Travanj 2014 13:44

Uspjeha nema, sada su obje bolnice u problemu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ŽUPANIJA I GRAD PAKRAC PROTIVE SE SPAJANJU BOLNICA -

POŽEGA – Kako nisu obaviješteni, niti Požeško-slavonska županija i župan Alojz Tomašević, niti grad Pakrac i gradonačelnik Davor Huška, da će na uskrsni ponedjeljak ujutro u 8 sati bolnicu Pakrac posjetiti ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić, njegov zamjenik mr. sc. Marijan Cesarik i saborski zastupnik Zdravko Ronko, odgovore na njihove zaključke o uspješnosti spajanja dviju bolnica izrekli su na posebnoj tiskovnoj konferenciji.
Zar Požeško-slavonska županije nije u Hrvatskoj, pitao je župan Alojz Tomašević, koji to pitanje postavlja u zadnje vrijeme sve češće, pa se o sudbini županijskih ustanova, investicija i razvoja uvijek donose odluke bez znanja županije. – Ministar i njegov zamjenik se u bolnici Pakrac javno hvali kako se uspješno provodi spajanje pakračke bolnice s OŽB Požega, a zapravo je to drugačije. Do prije godinu dana požeška bolnica bila je 5 milijuna kuna u plusu, nažalost danas nakon sanacije požeška bolnica je 15 milijuna kuna u minusu a to podrazumijeva i pakračku bolnicu. Model s kojim se ministar hvali mi smatramo da nije dobar – rekao je župan Tomašević, kojega žalosti što je sinoć posljednji vlak provezao na pruzi Daruvar-Pakrac-Lipik-Banova Jaruga i pustio cijelim putem sirenu „umiranja“, jer i to nije pošteno prema ovom kraju i napaćenoj Slavoniji.
- Čuli smo podatke o uspješnom poslovanju, ali i podatak da bolnici Pakrac neće biti vraćen status pravne osobe, jer je to dobar model gašenja bolnica, pa se danas naša bolnica zove „Lokacija Pakrac“. Kad je to tako uspješan model zašto se onda još manje bolnice od pakračke isto tako ne pripajaju većim bolnicama, npr. bolnica Nova Gradiška. Mi smo ministru zdravlja uputili sedam primjedbi i opravdanih razloga zašto bi pakračka bolnica morala ostati i treba biti pravna osoba. Očigledno je da bi tako bolje poslovala, jer sada nakon spajanja s požeškom bolnicom obje su u problemima – tvrdi gradonačelnik Huška i pita se zašto nisu pitali pacijente dali su zadovoljni ovim spajanjem i djelatnike bolnice, današnje „lokacije Pakrac“.
- Sedam minuta sinoć smo slušali sirenu putničkog vlaka dok je prolazio kroz Pakrac na svojoj zadnjoj vožnji, i na taj način se HŽ oprostio od građana Pakraca i Lipika. Prije nekidan je poništen natječaj za nastavak izgradnje vodo zahvata Šumetlica i grad Pakrac i Lipik i dalje ostaju bez pitke vode. Bolnica je ugašena, željeznica više nevozi, po potvrdu o nekažnjavanju Pakračani moraju putovati u Bjelovarski sud. Nakon svih ovih poteza Vlade RH ja predlažem da naprave u blizini grada Zagreba jedan geto za Pakračane i Lipičane – ogorčeno kaže gradonačelnik Huška, jer uvjeti za normalan život polako prestaju. Huška smatra da ministar zdravlja s ekipom uporno dolazi u Pakrac i obilazi bolnicu, a ne u bolnicu Nova Gradiška, jer zapravo dolaze popuniti zalihe konjske salame, izvanrednog proizvoda koji proizvode pripadnici talijanske manjine u Pakracu, inače njihovi SDP-ovi prijatelji. - Mene očito obožavaju jer mi se još niti jednom nisu javili osim preko medija o mom huškanju. Slijedeći dolazak očekujemo za Veliku Gospu, no onda će biti problem sa zalihama konjske salame biti male, pa ćemo im morati neke druge delicije, ako se Pakračani ne isele u međuvremenu u neke druge krajeve.