Breadcrumbs

Srijeda, 15 Veljača 2012 11:58

Obilježili Valentinovo s bebama i parovima zlatnih godina

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

GRAD POŽEGA PRIJEMOM ZA NOVOROĐENE STANOVNIKE I SKUPNIM ZLATNIM PIROM ZA ONE MALO STARIJE  -

POŽEGA – Povodom Valentinova gradonačelnik Požege Zdravko Ronko upriličio je tradicionalni prijem novorođenih stanovnika grada Požege. Na svečanom prijemu ovaj puta je bilo 44 bebe rođene u kolovozu, rujnu i listopadu prošle godine zajedno sa svojim roditeljima. Poseban, ali često i rado viđen gost Stjepan Mesić, predsjednik RH od 2000.-2010. Godine također je svim bebama zaželio lijepo djetinjstvo i odrastanje, te istakao svoje zadovoljstvo što vidi da se grad Požega obnavlja mladima. Kako danas ovaj grad pokazuje posebnu brigu za njih i njihovo odrastanje tako će oni sutra preuzeti odgovornost za buduće generacije.

P2154765Novorođeni stanovnici grada Požege i njihovi roditelji darivani su novčanim bonom od tisuću kuna, a osam obitelji s dvije tisuće kuna jer je njihova beba treća ili četvrta u obitelji. Dobili su i bon za kupnju platnenih pelena, knjigu o tome kako najbolje odgajati svoje dijete, člansku iskaznicu Gradske knjižnice i čitaonice i naravno sve majke su dobile crvenu ružu za Valentinovo.

 Zlatni pir proslavilo 216 parova

Grad Požega nije prekinuo tradiciju i po deseti puta je organizirao zajedničko obilježavanje Valentinova za sve bračne parove koji su 50 i više godina u braku. Svi oni koji su proslavili svoj Zlatni pir družili su se u Restoranu Sara i ove godine u organizaciji grada Požege, s gradonačelnikom Zdravkom Ronkom, te bivšim predsjednikom RH Stjepanom Mesićem, koji također dolazi na ovu priredbu svih ovih godina.

P2154793Gradonačelnik Ronko podsjetio je i na prvu godinu kada je grad Požega počeo na ovaj način voditi bolju brigu i za građane treće generacije, kada je na susretu u Hotelu Grgin dol bilo 60 bračnih parova, kada se kasnije zbog većeg broja parova do 150 slavlje organiziralo u Vatrogasnom domu, do danas kada se okupilo čak 216 parova koji su već obilježili svoju 50-godišnjicu braka. Gradonačelnik Ronko je obećao da će grad i ubuduće skrbiti o svim svojim građanima, od beba do starije generacije.

Stjepan Mesić pak poželio je da se u još većem broju sastanu i za dvadeset godina.

 - Vi ste zaslužni za sve ovo što je ova zemlja napravila, ali nažalost u godinama kada biste trebali imati miran i kvalitetan život, morate trpjeti i pretrpjeti ovu krizu u kojoj smo se našli. Vjerujem da će se naći bolja rješenja i da Europa može tu biti samo od koristi, ali nitko nama neće riješiti niti jedno pitanje, ako ga mi sami ne budemo mogli riješiti i ne budemo li našli najbolji izlaz. Ja vjerujem da se to može, jer ste vi zaslužili da živite bolje – istakao je Mesić, čestitajući svima Valentinovo.

Za svoj imendan gradonačelnik Ronko dobio je tortu na svečanosti.