Četvrtak, 30 Siječanj 2014 10:03

Suvremeno opremljeni odjel sa 39 postelja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LIPIČKA BOLNICA DOBILA OBNOVLJENI OBJEKT DEPANDANSE VRIJEDAN 15,5 MILIJUNA KUNA -

LIPIK - Još jedan objekt u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik je obnovljen i službeno otvoren za korištenje. Riječ je o tzv. Depandansi u čiju je obnovu uloženo 15,5 milijuna kuna. Od tog iznosa čak 7 milijuna kuna osigurala je bolnica. - I nije to jedini novac koji smo uložili u samoobnovu. Sama bolnica proteklih je godina u obnovu uložila 20 milijuna kuna. Nismo taj novac dobili na lotu nego smo ga zaradili marljivim i samoprijegornim radom. Inače, vrlo smo ponosni i uzbuđeni činjenicom da je Depandansa prva smještajna jedinica u Bolnici Lipik koja je u potpunosti sanirana i rekonstruirana u zadnjih 40-ak godina – kazao je ravnatelj Darko Kelemen te dodao kako bolnicu u budućnosti vidi kao Toplice Lipik, odnosno centar za liječenje i rehabilitaciju oboljelih od multiple skleroze i ostalih neuroloških bolesti.
Objekti Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, teško oštećeni u ratu, počeli su se obnavljati 1993. godine a Ministarstvo zdravlja ih u tome intenzivno prati od 2005. godine otkada je, putem kredita Svjetske banke, za lipičku bolnicu osiguralo 41 milijun kuna. Tim sredstvima već su obnovljene Mramorne kupke i zgrada fizikalne terapije. Na svemu što su do sada učinili na obnovi bolnice Lipičanima su čestitali župan Alojz Tomašević i pomoćnik ministra zdravlja mr. sc. Marijan Cesarik.
- Podatak da je bolnica sama u obnovu uložila 7 milijuna kuna dokaz je poslovne uspješnosti uprave bolnice i ja im želim da nastave raditi na taj način. Posebno me raduje da su kao svoj glavni cilj istakli izvrsnost - rekao je Zdravko Ronko koji je na svečanosti otvaranja Depandanse govorio kao izaslanik predsjednika Sabora RH. On je službeno i otvorio novouređeni objekt u kojemu je suvremeno opremljen odjel sa 39 postelja. Lipička bolnica ukupno raspolaže s oko 200 kreveta od kojih je dio 'na tržištu'.