Breadcrumbs

Subota, 28 Siječanj 2012 22:11

Bespovratna sredstva do 85% projekta

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

INFORMATIVNA RADIONICA ZA JAČANJE KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA   -

POŽEGA - Kako bi dobili bespovratna sredstva za jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva iz programa IPA 3C čiji je natječaj bio raspisan još krajem prošle godine  Gospodarska komora Požeško-slavonske županije za zainteresirane poduzetnike organizirala je informativnu radionicu.  Rok za prijavu na natječaj je dosta kratak i traje do 20. veljače ove godine.

P1243638Za ovaj  program prema riječima Vlatke Mlakar iz Ministarstva poduzetništva i obrta ukupno je osigurano tri milijuna eura s tim da iznos kojega može dobiti poduzetnik koji ispunjava uvijete natječaja iznosi od minimalnih 50 tisuća do maksimalnih 200 tisuća eura.

- To je prva branša namijenjena srednjim poduzetnicima i obrtnicima koja sadržava konkretne mjere. Prvenstveno su tu ulaganja i investicije u nove tehnologije, u zeleno gospodarstvo u certificiranje tvrtke i proizvoda i usklađivanje sa drugim međunarodnim standardima. Mogu se javiti poduzetnici i obrtnici koji su prošlu godinu pozitivno poslovali ali svi moraju udovoljiti zadanim kriterijima koje su određene natječajnom dokumentacijom  - rekla je Mlakar.

P1243626Realizacija cjelokupnog projekta financira se tako da 15 posto novca osigurava  sam poduzetnih, a preostalih 85 posto su bespovratna sredstva iz Europske.

- Zapravo za ovu mjeru  "Potpora povećanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva" je osigurano 3,2 milijuna eura s tim da  je 200 tisuća eura osigurano za tehničku pomoć, koju će dobiti svi aplikanti koji prođu prvi krug natječaja - kaže Marko Dumančić stručni suradnik u županijskoj  Gospodarskoj komori.

U ovom se prvom krugu natječaja predaje samo sažetak projekta na pet stranica pa ukoliko projekt prođe poduzetnik onda predaje svu natječajnu dokumentaciju. (V.Re.)