Breadcrumbs

Četvrtak, 26 Siječanj 2012 17:55

Podižu kvalitetu življenja svojih vršnjaka

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PET GODINA RADA PLETERNIČKE UDRUGE MLADIH "OPIDUM"  -

PLETERNICA - Pet godina u Pleternici djeluje Udruga mladih "Opidum" čiji su si članovi kao osnovni cilj djelovanja postavili podizanje kvalitete življenja mladih u gradu na višu razinu. – Mislimo kako je to moguće kroz realizaciju različitih projekata koje nam nudi Europska unija i koje ona i sufinancira. Zbog toga redovito sudjelujemo u nekom od njih bilo kao nositelji projekta ili kao nečiji partneri. Javljamo se također redovito i na natječaje naših ministarstava - rekao je Vedran Ravlić, član udruge.

Opidum trenutno ima desetak aktivnih članova uz koje se 'vuku' simpatizeri koji im povremeno pomažu. Trenutno su nositelji projekta "Tinejđer sa stavom" u kojemu surađuju s Tehničkom školom, Policijskom upravom i Udrugom Zajednica. - Cilj projekta je smanjiti razinu nasilja u školama a odlučili smo se za njega jer smo primijetili kako je nasilja među školarcima više nego bi trebalo biti. Tehničku školu smo odabrali kao partnera jer smo s njima i prije surađivali no, po završetku projekta u lipnju izdat ćemo vodič za borbu protiv nasilja koji će moći koristiti i druge škole - rekao je Drago Komarić, predsjednik udruge.

Udruga mladih trenutno kao partner sudjeluje i u projektu pleterničkog Poduzetničkog centra Busy Bees, kroz čiju bi se realizaciju trebao smanjiti broj nezaposlenih a suradnici su i u projektu Job college također namijenjenom mladima na tržištu rada.

Usput, kažu, na internetu prate natječaje za nove projekte kako bi se mogli uključiti u njih slijedećih mjeseci. - Žao nam je što među mladima Pleternice ne vlada veći interes za ovo što radimo. Vjerojatno je to zbog toga što imaju osjećaj da ne mogu na ništa utjecati no, mi ih ipak pozivamo da se pridruže Opidumu - dodao je Komarić.    (vm)