Subota, 19 Listopad 2024 09:52

Gradu Požegi odobreno financiranje projekta „PETICA ZA DVOJE faza 8.“ i osiguravanje asistenata u nastavi

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Ministarstvo je donijelo Odluku o financiranju  projekata u sklopu otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga  „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza VII“. u vrijednosti 51.030.888,00 EUR, od kojih bespovratna sredstva iznose 36.182.820,01 eura.  Odobreno je financiranje projekata u šest županija i 20 gradova, među kojima su Požega, Slavonski Brod, Vukovar, Osijek, Dubrovnik i drugi.

Gradu Požegi odobreno  je financiranje projekta „Petica za dvoje – VIII. Faza“, čija je ukupna vrijednost 1.677.528,00 eura. Europska unija sufinancirat će projekt s 1.509.775,20€ bespovratnih sredstava, dok ostatak vrijednosti projekta sufinancira Grad Požega.

Projektom „PETICA ZA DVOJE – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Ciljanost – Afirmacija ZA DVOJE – VIII. faza“ osigurani su pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u četiri osnovne škole s područja grada Požege.  Nositelj projekta je Grad Požega dok su partneri u projektu Osnovna škola  Julija Kempfa, Osnovna škola Antuna Kanižlića, Osnovna škola  Dobriša Cesarić i Katolička osnovna škola u Požegi. Projekt traje 36 mjeseci, a obuhvatio je 64  učenika s teškoćama u razvoju koji imaju podršku 46 pomoćnika u nastavi. Projekt teži izjednačavanju obrazovnih mogućnosti i jednakom sudjelovanju svih učenika u redovnom obrazovnom sustavu što predstavlja i temeljna načela obrazovnog sustava.