Petak, 06 Rujan 2024 08:52

Gastro zona festivala Zlatne žice Slavonije uz slavonske delicije i tamburaške glazbe

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Središte Požege će tijekom festivalskih dana Zlatnih žica Slavonije obilovati slavonskim jelima, jer je slavonska kuhinja ipak više od same hrane, ona je simbol slavonskog identiteta i ponosa. Povezujući generacije kroz tradicionalne recepte koji se prenose stoljećima, ovaj Festival će osigurati jela koja pričaju priču o slavonskim ljudima i njihovom načinu života.

Na Trgu Svetog Trojstva, posjetitelji će pronaći poseban Kutak za uživanje. Mjesto je to raznolike ponude osvježavajućih pića i omiljene hrane (pizza i suhomesnati proizvodi), a sve to uz prijenos koncertnog programa s Trga Svetog Trojstva.

Pod ugostiteljskim šatorom na parkingu iza Gradske kuće niknula je Gastro zona. Tijekom sva tri dana Festivala ova zona gastronomskog uživanja ponudit će autentične i rustikalne okuse i mirise Slavonije. U ponudi će biti tradicionalna slavonska jela poput čobanca, sarme, domaće kobasice, janjetine i odojka s ražnja. Također, u večernjim satima u gastro šatoru pripremljen je glazbeni tamburaški program. Tako će prva dva dana Festivala od 22 sata nastupati TS Astal, a posljednju večer od 23 sata nastupa TS Podrumski bećari.

Iz Turističke zajednice Grada Požege poručuju:  „Dođite i osjetite duh festivala uz najbolje što Slavonija nudi!“