Utorak, 06 Kolovoz 2024 11:46

Uređuje se Vatrogasni dom u Bučju i dovršava onaj u Požeškoj Koprivnici

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

BUČJE - Kapitalne investicije kroz ulaganja u vatrogasne domove nisu zastali niti ove ljeto na području grada Pleternice. U ovom trenutku uređuje se Vatrogasni dom u Bučju, ali i dovršava onaj u Požeškoj Koprivnici.

– Vatrogasni domovi su uvijek osnova ulaganja ne samo za vatrogastvo nego i za mještane. Svjedoci smo važnosti vatrogastva svako ljeto, stoga Grad Pleternica kontinuirano ulaže ne samo u infrastrukturu nego i u vatrogasnu opremu. Obilazeći naše vatrogasce drago mi je da mogu utvrditi kako je situacija iz godine u godinu sve bolja po pitanju i opreme i organizacije – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice prilikom obilaska radova.

Vrijednost radova na sanaciji vlage u Bučju je 15 tisuća eura, kao i u Požeškoj Koprivnici gdje se izvode radovi na fasadiranju zgrade. Predsjednik Mjesnog odbora Bučje, Zvonimir Bajić je istaknuo još neke probleme koje je potrebno riješiti.

– Nedavno smo uredili i prostorije nogometnog kluba, a pred nama je, na zahtjev Mjesnog odbora i uređenje i rušenje objekata koji ugrožavaju sigurnost stanovnika – zaključila je Šarić.