Četvrtak, 11 Srpanj 2024 12:19

Vrtićarci u Kuzmici dobili novi sadržaj na igralištu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KUZMICA - Početak nove pedagoške godine je blizu, a novouređeno dječje igralište s novim spravama u Dječjem vrtiću Tratinčica u Kuzmici je spremno za igru, puno osmijeha i zabave sadašnjih i budućih vrtićaraca. Uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, dječje igralište Dječjeg vrtića u Kuzmici opremljeno je fiksnim igralima kako bi djeca mogla uživati, ali i razvijati motoričke vještine.

Područni vrtić u Kuzmici otvoren je u siječnju, a od otvorenja konstantno radi na podizanju razine kvalitete usluge kako bi se djeca, a i roditelji, osjećali što sigurniji, sretniji i zadovoljniji. Ovaj je vrtić još jedan korak prema pružanju uvjeta zajednici da njihova djeca budu u sigurnim rukama dok njihovi roditelji rade, poručuju iz Grada Pleternice.

“Sve što radimo, radimo prvenstveno radi naše djece jer u njih treba ulagati od malih nogu. Ovo je jedan u nizu projekata s kojim pokušavamo svake godine podići razinu usluge našoj djeci kako bi povećali kvalitetu života naših obitelji.” – izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Osim uvođenja novih sprava, u Dječji vrtić Tratinčica uvode se i novi programi učenja.

Tako je od početka rujna prošle godine započeo cjelodnevni program engleskog jezika koji se nastavlja i iduće pedagoške godine. Osim engleskog jezika, započinje i Montessori program koji naglašava učenje putem svih pet osjetila, ne samo slušanjem, gledanjem ili čitanjem.

“Provedbom ovakvih projekata pokušavamo podići na višu razinu samu uslugu našeg vrtića. Dodatnim edukacijama jačaju se stručne kompetencije odgojitelja i stručnih suradnika, što poboljšava kvalitetu usluga vrtića.” – izjavila je Nikolina Hačka, ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica.

Izvor: Grad Pleternica