Četvrtak, 03 Listopad 2013 12:53

Babukićeva će biti jednosmjerna ulica

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

ZAVRŠAVA SE UREĐENJE NOVE ULICE I PARKIRALIŠTA  -

 

ISPRED NOVE GLAZBENE ŠKOLE 15 PARKIRALIŠNIH MJESTA

POŽEGA – Jedna od najstarijih požeških ulica, Babukićeva dobiva ovih dana novo ruho, a uskoro će se promet odvijati jednosmjerno u pravcu istok – zapad.

Uređenje Babukićeve- Danas je pri kraju asfaltiranje Babukićeve ulice u dužini od 125 metara. Izvršena je cijela rekonstrukcija vodovoda, kanalizacije, elektroinstalacije, a kroz par dana postavljena i nova javna rasvjeta. Ulica dobiva 14 parkirališnih mjesta i jedno mjesto za invalide, a ova ulica će po mišljenu struke biti jednosmjerna od ulice Kamenita vrata. Ovu ulicu smo riješili u sklopu izgradnje nove Glazbene škole i kompletan ovaj prostor dobiva novi izgled. Vrijednost radova iznosi 760 tisuća kuna – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji je obišao radove u završnom dijelu polaganja finog sloja asfalta.

Ulica je rekonstruirana i prilagođena novoj funkciji buduće Glazbene škole koja je u završnoj fazi gradnje i počinje unutarnje opremanje. Nova izgled i fasada same zgrade uklapa se u tradiciju grada Požege. – Očekuje se isporuka materijala za oblaganje stubišta, što će biti ugrađeno u slijedećem tjednu. Zvaršni sloj asfalta slijedim u Babukićevoj uSada očekujemo da se Ministarstvo regionalnog razvoja izjasni da li će nastaviti pratiti gradnju koju smo do sada završili u odnosu 70:30 posto kao što je bilo u osnovnom ugovoru – kaže Neferović, jer dodatni radovi su poskupjeli osnovnu cijenu gradnje pa je došlo do probijanja dobivene cijene na javnom natječaju za gotovo četiri milijuna kuna. U konačnici očekuje se cijena od 14 milijuna kuna. Nakon završetka radova slijedi tehnički prijem i opremanje škole. Od Ministarstva prosvjete dobivenih 900 tisuća kuna koristilo se za opremanje tonskih studija i nabavku računalne opreme, a za potrebne instrumente i opremu koncertne dvorane tražit će se dodatna sredstva. Određena sredstva priskrbit će i sam grad Požega.