Nedjelja, 14 Travanj 2024 10:00

2. Sajam udruga i OPG-a Općine Čaglin, 1. natjecanje lovaca u lovačkom gulašu i TS Satir uz Mariju Pavković Snašu i Šimu Jovanovca

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

ČAGLIN - Povodom Dana Općina Čaglin po drugi puta u suradnji sa svojim udrugama s područja općine organiziran je u popodnevnim satima Sajam udruga i OPG-a s područja općine. Svaka udruga se na svom štandu predstavila posjetiteljima predstavljajući svoj rad, ciljeve i značaj udruge, ali i pripremila slane i slatke delicije te počastila stanovnike Općine Čaglin ali i njihove goste. Štandove su obogatili i brojni OPG-ovi koji su izložili svoje proizvode.
Uz pomoć lovačkih udruga članica Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije po pšrvi puta organizirano je natjecanje lovačkih društava u kuhanju lovačkog gulaša. Natjecalo se 12 Lovačkih društava s područja Požeško-slavonske županije i LD iz Selca Đakovačkog. Nakon 2 sata kuhanja dobili smo i pobjednike u lovačkom gulašu: najbolji su skuhali LD Dilj Buk, LD Seljak Jakšić i LD Jelen Požega. Priznanja i poklone uručili su im požeško-slavonska županica Antonija Jozić, predsjednik LS županije Branko Bertelović i kao domaćin načelnik općine Čaglin Dalinbor Bardač.

Natjecateljski gulaši iz 13 kotlića podijeljeni su posjetiteljima kao besplatna degustacija, a naravno uz glazbu Tamburtaškog sastava "Satir" u velikom šatoru. Oni su kasnije pratili i solisticu Mariju Pavković Snašu, a kasnije u večeri i poznatog pjevača i dobrog zabavljača Šimu Jovanovca. Bilo je tu i plesa a naravno i kukunješće i taraban kroz cijeli šator, a sve se proteglo do duboko u noć.

Načelnik općine Dalibor Bardač izrazio je svoje zadovoiljstvo kako svim izlagačima, udrugama koje su predstavile svoj rad, lovačkim udrugama koje su se natjecale u kuhanju i pripremile dovoljno lovačkog gulaša za sve posjetitelje a posebno brojnim posjetiteljima koji su popratili ovu manifestaciju u velikom broju i dali im podršku za dalju organizaciju ovakvih susreta i sajmova.