Utorak, 13 Veljača 2024 18:08

Održana tradicionalna 21. proslava "Valentinova" za sve bračne parove s 50 i više godina braka iz grada Požege

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Za Dan zaljubljenih i Valentinovo grad Požega darivao 197 bračnih parova, a na svečani ručak i zabavu odazvalo se 100 parova  -

POŽEGA – Tradicionalno 21. puta za redom, još od 2003. godine grad Požega organizira povodom Valentinova proslavu za sve bračne parove s područja grada i prigradskih naselja koji su obilježili 50 i više godina braka, „zlatnih parova“ koji su proslavili zlatni pir. Ove godine okupilo se rekordnih 100 „zlatnih parova“ na svečanom ručku, druženju uz zabavu i ples, u Svečanoj dvorani Gloria u Požegi. „Zlatni parovi“ su to svakako zaslužili, jer ljubav i zajedništvo koje traje 50 i više godina zaslužuje poštovanje i razlog više za slavlje. Grad je još darivao 97 bračnih parova koji nisu došli na zabavu i svečani ručak.

Na početku ih je sve pozdravila i čestitala Valentinovo, ali i njihov dugi bračni staž, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović i zaželjela dobar provod i druženje uz glazbu. - Ljubav je ono što pokreće život i u život vraća. Prošli ste puno toga, puno lijepih stvari, ali i onih tužnih. Uz one lijepe stvari je lako živjeti, ali one teške i tužne je puno lakše prebroditi u dvoje. Čestitamo vam što ste imali hrabrosti, snage i volje tolike godine živjeti zajedno tu ljubav.

Domaćin ovogodišnjeg okupljanja za Valentinovo, bio je zamjenik požeškog gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević koji je uz čestitke što su ustrajali u ljubavi i održali svoj brak, zahvalio što su svoj život utkali u ovaj grad. Ljubav i zajedništvo su pomogli da su svi od njih proslavili 50 godina braka, a mnogi od njih i 60 i više godina bračnog druženja. Rekorderi od njih obilježili su 67 godina braka. - Danas mladi ljudi teško mogu pojmiti te vrijednosti koje vi svjedočite 50 i više godina. Nijedno društvo neće biti uspješno ukoliko ne sačuva tu temeljnu gradivnu jedinicu, a to je obitelj. Možemo se truditi ostvariti velike gospodarske i tehnološke napretke, međutim, ukoliko ne sačuvamo obitelj, nećemo izgraditi uspješno društvo. To mi ne možemo prenijeti na naše mlade ljude, koji sve više tonu u virtualnost, koji sve više tonu u želju da ostvare danas za danas, uspjeh odmah i sad, a vi dobro znate da to nije moguće. Svima vam zahvaljujem što ste danas došli s nama proslaviti temeljne vrijednosti društva, kako bi mi te vrijednost mogli prenijeti na mlađe generacije koje dolaze.

Svima je čestitke za njihov veliki jubilej uz Valentinovo i Dan zaljubljenih čestitao i zamjenik županice Ferdinand Troha i zaželio dug život, puno zdravlja i još ovakvih susreta. - Čestitam vam vaš visoki jubilej, više od pola stoljeća zajedničkog života je puno, ali isto tako, znam da ono što je lijepo brzo prođe. Brzo prođu i oni trenutci koji nisu tako lijepi. Vi ste bili strpljivi kad je trebalo biti strpljiv, bili uporni kad je trebalo biti uporan i sačuvali ste svoju obitelj i svoju ljubav. To je veliko i to je nešto što svi moramo znati cijeniti i što moramo prenijeti na generacije koje dolaze. Svima vama želim da se danas lijepo provedete, da zaboravite na sve brige što vas i nas svakodnevno opterećuje. Želim vam puno zdravlja i naravno još puno ljubavi.

Čim je krenula glazba, za koju su bili ovaj puta zaduženi mladi glazbenici Tamburaškog sastava De Gotho, plesni podij se napunio i još uvijek veseli supružnici, unatoč 50 godina braka iza njih, pokazali su da vole druženje, ples i da su još uvijek vitalni. Ovakva manifestacija se ne odvija u svim gradovima, tako da svakako treba podržati ovu manifestaciju koju je grad Požega pokrenuo prije 21 godine i treba ju tradicionalno i održati u budućnosti, jer sve je manje brakova, sve više razvoda i ove nove generacije će rijetko tko obilježavati 50 godina braka.