Petak, 26 Siječanj 2024 10:54

U svakom trenutku dostupan pregled isplata iz proračuna Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Osim što je nova službena internetska stranica Požeško-slavonske županije rezultirala poboljšanom preglednošću objava, uključuje i važan novitet koji žiteljima na jednostavan način pruža uvid u financijsko poslovanje jedinice regionalne samouprave.

naslovnica 5Pod izbornikom „Transparentno“ odsad će konstantno biti dostupan pregled isplata iz proračuna Požeško-slavonske županije za županiju i proračunske korisnike koji su u sustavu riznice, odnosno osnovne i srednje škole, đački dom, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije te Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, dok će pregled isplata zdravstvenih ustanova, domova za starije i nemoćne i Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije biti dostupan na njihovim službenim stranicama.

- Naši stanovnici imaju pravo i trebaju znati gdje odlaze proračunska sredstva o čemu smo ih mi i dosad informirati putem službenih objava i objava relevantnih dokumenata. Aplikacija koja pruža redovan uvid u proračunske isplate još je jedan korak naprijed prema većoj transparentnosti, jednostavna je za korištenje i nadam se kako će žitelji to prepoznati i informirati se – rekla je županica Požeško-slavonske županije, Antonija Jozić.

Prema Naputku o okvirnom sadržaju, minimalnom skupu podataka te načinu javne objave informacija o trošenju sredstava na mrežnim stranicama jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te proračunskih i izvanproračunskih korisnika državnog proračuna i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, prve informacije obvezno je objaviti do 20. veljače 2024. godine. za siječanj ove godine, a Požeško-slavonska županija je među prvim hrvatskim županijama koje su to i učinile.

Uvid u financijsko poslovanje Požeško-slavonske županije, pregled isplata iz proračuna te uvid u podatke riznice dostupni su ovdje.