Utorak, 09 Siječanj 2024 08:45

Prijem županice Antonije Jozić djelatnika medijskih kuća koje djeluju na području Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Požeško-slavonska županica Antonija Jozić ugostila je medijske djelatnike s područja Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije, koji tijekom godina prate rad i projekte Požeško-slavonske županije te pružaju žiteljima za njih važne informacije. Prilikom susreta, županica se zahvalila predstavnicima medija na suradnji te je iskoristila priliku za osvrt na učinjeno u prethodnoj godini i najavu nekih od ključnih projekata čija se realizacija planira u tekućoj 2024. godini. Prijem je uz ručak održan je u Hotelu Grgin dol. Uz županicu prijemu je nazočio i njen zamjenik Ferdinand Troha.

IMG 8808- Željela bih se svima vama zahvaliti na suradnji koju smo imali prethodnih godina, a duboko sam uvjerena da će se isto nastaviti i u 2024. godini u kojoj nastavljamo ostvarivati sve one strateške projekte koji su ključni za daljnji gospodarski razvoj Požeško-slavonske županije. Kao županica, htjela bih najaviti da ćemo tijekom 2024. godine privesti kraju radove na novoj zgradi Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije u Požegi za koju očekujemo da ćemo otvoriti u prvom polugodištu ove godine. Isto tako, dovršit ćemo veliki kapitalni projekt Regionalnog centra kompetentnosti Panonika koji se odnosi na dogradnju i rekonstrukciju Poljoprivredno-prehrambene škole, a očekuje nas i završetak radova na Inovacijskom i co-working centru Panora gdje ćemo preseliti, ne samo regionalnu razvojnu agenciju, nego i Županijsku upravu za ceste i neke druge ustanove koje su od važnosti za Požeško-slavonsku županiju – istaknula je.

Brojni provedeni projekti i mjere, rezultat su toga da su 2023. godinu u Požeško-slavonskoj županiji obilježila značajna ulaganja u školstvo koja će se nastaviti i u ovoj godini.IMG 8810

- Ono što će zasigurno obilježiti 2023. godinu su ulaganja u školstvo. Podsjetit ću da je prošle godine pet od jedanaest osnovnih škola kojima je osnivač Požeško-slavonska županija ušlo u pilot projekt cjelodnevne škole i kroz taj pilot projekt osigurano je milijun i pol eura za manje građevinske intervencije i opremanja. U tijeku je javna nabava za rekonstrukcije i opremanja škola u Trenkovu, Velikoj, Jakšiću, Brestovcu i Čaglinu te očekujemo s proljećem i početak tih radova. Ono što je isto tako velik i važan projekt Požeško-slavonske županije je izgradnja sportske dvorane neposredno uz Osnovnu školu Julija Kempfa i dvoranu Gimnazije za što ovih dana očekujemo izdavanje građevinske dozvole, a onda i natječaje iz fondova Europske unije na koje se možemo prijaviti i uz pomoć kojih bi dvoranu izgradili, a čime će se ostvariti velika težnja Požežanki i Požežana – rekla je.

Najavila je također da se nakon pokretanja procedure javne nabave za izgradnju brze ceste koja će spojiti Požegu s autocestom, uskoro očekuje i sam početak radova na istoj. Županica Jozić osvrnula i na kontinuirani rad gradova i općina Požeško-slavonske županije po pitanju rješavanja ključnog izazova nedostatka mjesta u dječjim vrtićima.

IMG 8811

- Kraj godine obilježilo je raspisivanje javnog natječaja za izgradnju brze ceste od Požege prema autocesti i ako procedura bude išla kako treba, bez potencijalnih žalbi, iščekujemo kako bi se ovog proljeća moglo započeti i s radovima na toj dionici. To je kratak rezime što nas očekuje u Požeško-slavonskoj županiji u 2024. godini. Ovom prilikom spomenut ću i ulaganja naših općina i gradova i rješavanje onog najvećeg problema koji se iskristalizirao kroz ove godine, a to je smještaj djece u dječjim vrtićima. Vrlo često nam stižu odluke vezane uz ulaganje u dječje vrtiće jer naši gradovi i općine gledaju u budućnost i prijavljuju se na pozive Nacionalnog plana oporavka i otpornosti pa su nam tako stigle i nove odluke vezane uz dogradnju dječjeg vrtića u Čaglinu i rekonstrukciju mjesnog doma u Eminovcima u sklopu Općine Jakšić. Nastavlja se naravno i s programom besplatnih obroka u školama, pomoćnika u nastavi i sve su to veliki projekti odobreni od strane Vlade Republike Hrvatske kojoj se ovom prilikom zahvaljujem na svakoj podršci i suradnji u 2023. godini i očekujem tako dobru suradnju i u 2024. godini, a naravno sve na korist žitelja Požeško-slavonske županije – zaključila je županica Jozić.