Četvrtak, 04 Siječanj 2024 09:35

Objavljen poziv za davanje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Požege u 2024. godini

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Do 15. siječnja otvoren je javni poziv za davanje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Požege u 2024. godini. Prijedloge mogu uputiti građani, trgovačka društva, ustanove i druge pravne osobe. Javna priznanja Grada Požege razvrstana su u pet različitih nagrada: povelja humanosti, počasni građanin, nagrada za životno djelo, godišnja nagrada i kolektivna nagrada.

Povelja humanosti Grada Požege – Povelja humanosti može se dodijeliti pojedincima i skupinama građana za humana djela učinjena na području Grada Požege, Požeško-slavonske županije te Republike Hrvatske. Godišnje se dodjeljuje jedna povelja humanosti.

Proglašenje počasnim građaninom Grada Požege – Počasnim građaninom Grada Požege mogu se proglasiti građani RH ili strani državljani, koji su naročito zaslužni za napredak Grada Požege, Požeško-slavonske županije i Republike Hrvatske te za mir i napredak u svijetu. Osobi koja je proglašena počasnim građaninom uručuje se počasna povelja.

Nagrada Grada Požege za životno djelo – Godišnje se dodjeljuju dvije nagrade i to u vidu plakete i novčane nagrade. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se osobama koje su svojim dugogodišnjim radom ili određenim djelima dale doprinos u području gospodarstvenog ili društvenog života od posebnog značaja za Grad Požegu.

Godišnja nagrada Grada Požege – Godišnja nagrada Grada Požege je osobna nagrada koja se dodjeljuje pojedincima za njihov doprinos u jednom ili više područja gospodarstvenog ili društvenog života. Godišnje se može dodijeliti do pet nagrada, a dodjeljuju se u vidu plakete i prigodnog poklona.

Kolektivna nagrada Grada Požege – Kolektivna nagrada Grada Požege dodjeljuje se poduzećima i drugim pravnim osobama za njihov doprinos u jednom ili više područja gospodarstvenog ili društvenog života. Godišnje se dodjeljuju do pet nagrada i to u vidu plakete).

Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u prigodi Dana Grada Požege i Grgureva, 12. ožujka 2024. godine. Prijedlozi ovlaštenih predlagatelja dostavljaju se Savjetu za zaslužne građane i javna priznanja Grada Požege do 15. siječnja 2024. godine, na adresu: Grad Požega, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega, s naznakom: „Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Požege“.