Ponedjeljak, 01 Siječanj 2024 12:02

U Silvestarskoj noći županica Antonija Jozić i gradonačelnik Požege Željko Glavić obišli dežurne službe

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽĆEGA - Posljednja noć u godini uobičajeno je povod za proslavu i doček one nove, a i te noći, brojni sugrađani su pak na svojim radnim mjestima, kako bi i najveselija noć u godini protekla u najboljem redu.

Tijekom novogodišnje noći, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i gradonačelnik Grada Požege, Željko Glavić, posjeti su djelatnike dežurnih službi u Požegi, čestitavši im novu godinu i zahvalivši im za sve što čine, kako u novogodišnjoj noći, tako i cijele godine.

Obilazak je započeo posjetom djelatnika hitnog prijema Opće županijske bolnice Požega te su potom posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu Požega i Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega.

U novogodišnjoj noći, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dalibor Hrunka, zahvalio je na potpori i istaknuo da je proteklu godinu obilježio 581 događaj od čega 388 intervencija koje su uključile 38 požarnih intervencija.

Županica Jozić i gradonačelnik Željko Glavić potom su obišli i zahvale na njihovom radu uputili i djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Ravnatelj Fabijan Barišić izvijestio je kako je 2023. godina, što se tiče intervencija, bila na razini protekle godine s oko 15 tisuća intervencija u ispostavama Požega, Pleternica i Pakrac.

- Po posljednji put se nalazimo u ovom prostoru tijekom novogodišnje noći jer se nadamo do kraja polugodišta 2024. godine preseliti u nove prostore. Kada svi zajedno stanemo jedni uz druge i podupremo jedni druge tada dolazi do rezultata, a to vi najbolje svjedočite na svojim radnim mjestima obavljajući poziv i pružajući ljudima hitnu medicinsku skrb i spašavajući živote. Kada se za vas jako malo zna u godini na izmaku, znači da ste uspješno odradili svoj posao i želim da vam takva bude i iduća godina – istaknula je županica prilikom obilaska dežurnih djelatnika u ispostavi Požega.

Obilazak je nastavljen posjetom dežurnih djelatnika Hrvatske elektroprivrede, Policijske uprave Požeško-slavonske, Tekije d.o.o., vojnika u Vojarni 123. brigade te dežurnog tima Ravnateljstva civilne zaštite.

Proteklu godinu u Požeško-slavonskoj županiji, na ne tako lijep način, obilježilo je olujno nevrijeme koje je u srpnju poharalo četiri grada i jednu općinu. I tada, kao i uvijek kada je pomoć potrebna, žurne službe bile su prve koje su radile na tome da se stvari čim prije vrate na svoje mjesto.

- U ovoj godini posebno bih istaknuo srpanj, kada nas je poharalo olujno nevrijeme i reći ću kako u jednom vremenskom tjesnacu u proteklih 18 godina nikada nismo imali toliki broj poziva, a tijekom cijele godine govorimo o 24 tisuće poziva – istaknuo je voditelj Službe civilne zaštite Požega, Slavko Marinac.