Subota, 30 Rujan 2023 08:22

Otvorena dva Javna poziva za projekte javnih potreba u kulturi te za projekte javnih potreba u tehničkoj kulturi

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - S ciljem promicanja djelatnosti kulture i tehničke kulture na području Požeško-slavonske županije otvorena su dva javna poziva kojima su osigurana financijska sredstva namijenjena poticanju aktivnosti i programa od interesa za opće dobro. Prihvatljivi prijavitelji programa i projekata su udruge, umjetničke organizacije, umjetnici te druge pravne i fizičke osobe.

Prvi Javni poziv usmjeren je predlaganju programa/projekata za Program javnih potreba u kulturi Požeško-slavonske županije u 2024. godini, kojim će se financirati odobreni projekti kulturnih djelatnosti, programa i projekata, aktivnosti i manifestacija u kulturi.  Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu je 150,00 eura, a najveći iznos po pojedinom programu je 13.000,00 eura.

Istovremeno, otvoren je i Javni poziv za predlaganje programa/projekata za Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Požeško-slavonske županije u 2024. godini te će ugovoreni programi ostvariti iznose od najmanje 150,00 eura do najviše 2.500,00 eura po pojedinom programu.

- Ove godine smo po prvi put uveli prijave putem elektroničkog sustava kako bismo prijaviteljima olakšali postupak prijave te kako bi istovremeno ubrzali procedure evaluacije. Pozivam sve dionike djelatnosti kulture i tehničke kulture na području Požeško-slavonske županije da prijave svoje programe i iskoriste osigurana sredstva za njihovo financiranje – ističe županica Jozić.

Prijedlozi Programa dostavljaju se putem Sustava za upravljanje natječajima i provedbom projekata „e-Prijave“ (https://eprijave.pszupanija.hr) na propisanim obrascima i sa svom obveznom dokumentacijom.

Javni poziv za predlaganje programa/projekata za Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Požeško-slavonske županije dostupan je ovdje.

Javni poziv za predlaganje programa/projekata za Program javnih potreba u kulturi Požeško-slavonske županije dostupan je ovdje.

Kontakt osobe Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije za objavljene pozive su Barbara Jajić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) i Lea Mirković (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Rokovi za podnošenje prijava su 30 dana od dana objave Javnih poziva, odnosno od 29. rujna do 29. listopada 2023. godine u 24:00h.