Četvrtak, 21 Rujan 2023 16:18

Projekt „Požeški limači faza II.“ - Uspješno privedeno kraju pružanje usluge poslijepodnevnog rada Dječjeg vrtića Požega

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Grad Požega zajedno s partnerom Dječjim vrtićem Požega u okviru poziva „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja privodi kraju provedbu projekta „ Požeški limači – faza II.“ UP.02.2.2.16.0161. Projekt je na predmetni Poziv, u veljači 2021.godine, prijavila Javna ustanova Lokalna razvojna agencija Požega (LO-RA Požega), dok je njegova provedba u nadležnosti Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Požege odnosno njegovog Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i europske integracije.

Cilj projekta je doprinos usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Ukupna vrijednost projekta je 1.838.950,96 kn ili 244.070,74 eura te je projekt u 100% iznosu sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „ Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

logo pl

Unaprjeđenjem usluga kroz produljenje radnog vremena Dječjeg vrtića Požega osiguralo se produljeno radno vrijeme i djeci ponudile kvalitetnije usluge od strane stručnog kadra s ojačanim kapacitetima čime se indirektno utjecalo na bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života roditelja.

Projekt je u provedbi od 24. siječnja 2022. do 24. rujna 2023. godine. Kroz provedbu projekta u sklopu aktivnosti Osiguravanje usluga koje doprinose ravnoteži poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenim u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja pružena je prilika za rad ukupno 17 osoba. Isti su kroz projekt prošli edukacije koje su direktno utjecale na jačanje njihovih kapaciteta.

Također, u sklopu provedbe projekta kontinuirano su se provodile aktivnosti promidžbe i vidljivosti, te upravljanja projektom. 

Završna konferencija projekta održana je danas u prostoru Dječjeg vrtića Požega u Rudinskoj ulici, a sve prisutne su pozdravile ravnateljica DV Požega Sanela Soldo Kovačević te voditeljica projekta Jelena Vidović.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Grada Požege

lenta fondovi