Srijeda, 20 Rujan 2023 08:41

Gradu Požegi odobreno 294.453,36 eura bespovratnih sredstava za projekt „Petica za dvoje – VII. Faza“

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske donijelo je Odluku o financiranju projekata u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „SF.2.4.06.01. Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama – faza VI“ kojom je Gradu Požegi odobreno 294.453,36 eura bespovratnih sredstava za projekt „Petica za dvoje – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Ciljnost – Afirmacija – za dvoje – VII. Faza“, uz stopu vlastitog sufinanciranja od 10 posto.

Riječ je o projektu koji ima za cilj olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i kvalitetu njihovog školovanja. Nositelj projekta je Grad Požega, dok su partneri na projektu četiri osnovne škole koje djeluju na području grada. Ukupna vrijednost projekta je 327.170,40 eura, a glavna projektna aktivnost pružanje podrške obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju kroz rad pomoćnika u nastavi.

Podsjetimo, projekt je u prošloj fazi obuhvatio 57 učenika s teškoćama u razvoju kojima je pružena podrška od strane 49 pomoćnika u nastavi (38 pomoćnika u OŠ Julija Kempfa, 5 pomoćnika u OŠ Antuna Kanižlića, 5 pomoćnika u OŠ „Dobriša Cesarić“ i 1 pomoćnik u Katoličkoj osnovnoj školi Požega).