Banner 750x94 hgk

HGK Puls Banner 970x250px 01

Breadcrumbs

Petak, 02 Prosinac 2022 11:05

Centar umjetne inteligencije Lipik dodijelio diplome polaznicima 3. generacije

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

LIPIK - U konferencijskoj dvorani Quela u Lipiku održana je svečanost dodjele diploma polaznicima 3. generacije šestomjesečnog osposobljavanja za programere  i programerke umjetne inteligencije u Centru umjetne inteligencije u Lipiku. Diplome i prigodnu srebrnu značku AI Centra Lipik uručili su Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije i Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika.

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana ovom je prigodom iskazao zadovoljstvo  što već treća generacija u Lipiku završava osposobljavanje za programere umjetne inteligencije. - Imali smo sreću s pronalaskom nastavnog kadra, počevši od profesora Hrvoja Kukine koji je odučio prihvatiti izazov i boraviti u Lipiku, a potom i do drugih etabliranih profesora koju predaju u našem AI centru.“, s ponosom je istaknuo gradonačelnik Kasana. On je zahvalio i županici Jozić koja je, čim joj je projekt umjetne inteligencije predstavljen, prepoznala njegovu važnost i odlučila dati podršku. Iza ovoga projekta ne stoji samo Grad Lipik, nego stoji i Požeško-slavonska županija, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatski zavod za zapošljavanje. To daje i određenu poruku svim polaznicima da su došli na pravo mjesto steći potrebna znanja - rekao je gradonačelnik zahvalivši pri tome Dejan Iličiću, inicijatoru ovoga projekta koji se ciljano i sustavno iz godine u godinu sve više razvija.

DSC00469

 - Svojim dolaskom ovdje potvrđujemo da je ovaj projekt u Lipiku itekako važan za Požeško-slavonsku županiju i njezin razvoj. Jučer, prigodom otvorenja Razvojnog centra FINA-e u Požegi sam rekla kako svjedočimo da su mladi ljudi u našoj županiji pronašli svoje radno mjesto te da se IT sektor ne razvija samo u velikim gradovima, nego se može razvijati i u malim sredinama. Vi ste ti koji svoj posao možete raditi iz bilo kojeg kutka svijeta, pa onda to zasigurno može biti i Lipik i Požeško-slavonska županija -rekla je županica Antonija Jozić. Ona je kazala i to kako često ponavlja da je Lipik jedan mali grad koji se usudi sanjati velik snove jer zadao si je jednu ambicioznu viziju, postavio dobru strategiju i ono što je najvažnije, odabrao je odlične ljude koji to sve mogu provesti.

Polaznicima se obratio i Dejan Iličić, voditelj Centra umjetne inteligencije Lipik koji je istaknuo da završetkom ove generacije počinju prijave za 4. generaciju polaznika koje će trajati do 31. prosinca 2022. do 12 sati, a testiranje kandidata će biti početkom sljedeće godine kao i početak predavanja nove generacije. Prijaviti se možete na web stranici www.Lipik.ai

Ispred polaznika u duhovitom tonu obratio se najbolji polaznik 3. generacije Moris Bagić iz Zagreba, inače doktor medicine koji je uplovio u svijet programiranja i umjetne inteligencije i odlično se snašao. Istaknuo je da je imao žestoku konkurenciju u natjecanju za polaznika generacije i da mu je bilo zadovoljstvo dijeliti svakodnevnicu s drugim polaznicima.