Petak, 25 Studeni 2022 14:45

Radovi na novoj zgradi Centra za socijalnu skrb u Požegi dobro napreduju uvjerio se i ministar Piletić

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Da radovi na izgradnji novog Centra za socijalnu skrb u Požegi dobro napreduju, uvjerio se i ministar Marin Piletić, koje i financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Radovi su krenuli početkom godine a očekuju se u završetku do kraja godine. Investicija je veća od 12 milijuna kuna. Radove su uz ministra Piletića obišli požeško-slavonska županica Antonija Jozić, zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnik grada Požege dr. sc. Željko Glavić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, a kao domaćin ih je kroz novu zgradu još u izgradnji proveo ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac i direktor tvrtke L projekt d.o.o. iz Rajsavca Josip Lukić koja gradi objekt.

 - Posjet ministra Piletića iskoristili smo za radni sastanak u Županiji, na kojem su nazočili gradonačelnici i načelnici s područja Požeško-slavonske županije. Naravno uvijek sveprisutne teme projekata koji se financiraju iz fondova Europske unije, posebice naglasak na projekt „Zaželi“ koji je u nadležnosti ministra Piletića. Isto tako, i drugi projekti koji će se, ja vjerujem, moći financirati iz Europskog socijalnog fonda koji je nedavno odobren od strane Europske komisije. Sada smo došli ovdje na gradilište nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Požegi, kako bi ministar Piletić vidio kako napreduju radovi na ovom objektu. Naravno, zahvala u ime svih nas Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike što su prepoznali potrebe Požege i Požeško-slavonske županije te što nam je odobren ovaj hvalevrijedan projekt. Projekt koji će uskoro biti i završen, opremljen, a na korist svih onih ljudi koji radi svojih potreba dolaze u Centar za socijalnu skrb, ali naravno i radi boljih radnih uvjeta vrijednih djelatnika - istakla je nakon obilaska nove zgrade županica Antonija Jozić.

 - Evo iz nekadašnjih 300 kvadrata ovdje će biti nova ispostava Zavoda za socijalni rad, današnji Centar za socijalnu skrb. Iz postojećih centara bi izdvojili Obiteljske centre koji također postaju jedinstvena ustanova ina postojećem mjestu gdje je sada Centar, nastavit će djelovati Obiteljski centar.  Ovime definitivno povećavamo kvalitetu pružanja usluge i omogućujemo bolje uvjete rada našim socijalnim radnicima, a nadam se da ćemo korisnicima ovaj objekt na upotrebu predati za Dan grada Požege - rekao je zadovoljan onime što je vidio na gradilištu novog Centra ministar Piletić.

Od svih najzadovoljniji napretkom radova na novoj zgradi je ravnatelj Centra Vjekoslav Potočanac koji svakodnevno obilazi i nadzire radove i prati napredak na gradilištu. - Po planu do konca ove godine očekujemo da radovi budu gotovi, proteklog tjedna smo potpisali ugovor za opremanje. Rok isporuke opreme je dva mjeseca, dakle do siječnja bi trebala biti isporučena i oprema, a kako je ministar rekao nadamo se završnoj konferenciji i otvorenju novog Centra do Dana Grada Požege.