Ponedjeljak, 17 Lipanj 2013 13:34

Uz priredbu izdali i školske novine

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

OŠ DOBRIŠA CESARIĆ OBILJEŽILA SVOJ DAN ŠKOLE  -

 

POŽEGA – Učenici i učitelji Osnovne škole Dobriša Cesarić obilježili su svoj dan škole. Debatom i kvizom za učenike, te nogometnim turnirom u kojemu su im gostovali učenici ostalih požeških škola započeli su obilježavanje svog dana. IMG 2506Nastavili su s proslavom pred prepunom dvoranom Gradskog kazališta i priredbom koji su pripremili i izveli učenici uz pomoć svojih učitelja. Na priredbi smo vidjeli nekoliko igrokaza koji su izveli učenici nižih razreda ( Kišna priča, Dvije i pol jedinice, Slavonska crvenkapica, Praznik rada i Što radiš danas poslije podne), mali zbor je izveo pjesme Dvanaest godina i Cura za novi milenij, a veliki zbor pjesme Moj je život pjesma i Dat će nam bog. Plesne razredne grupe izvele su Latino ples, Tiho teče Mississipi, Pogledaj cvijet kako je lijep i Solo ples. Vidjeli smo i pravu lutkarsku predstavu Kralj šume koju su izveli učenici nižih razreda, a kralj šume nije lav kako ste mislili nego miš. Sve gledatelje je oduševio monolog učenice 1. razreda … Sabljak pod nazivom Đakinja prvakinja.

IMG 2547Požeški gradonačelnik Vedran Neferović poslao je pismo učenicima čestitajući im njihov dan, a požeško-slavonski župan Alojz Tomašević nazočio je osobno sa svojim zamjenikom za društvene djelatnosti Ferdinandom Trohom ovoj odličnoj priredbi.

SlapNa kraju priredbe promoviran je i novi broj školskog lista „Slap“. On je ove godine još bogatiji nego prije, s ukupno četrdeset stranica koje su stvarali, napisali i nacrtali sami učenici. „Slap“ je stvaran u radionici tjednika Kronika požeško-slavonska.