Nedjelja, 01 Siječanj 2012 18:13

Osam novih stipendista

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

GRAD POŽEGA ODOBRIO NOVE STIPENDIJE  -

POŽEGA - Stipendistima Grada Požege pridružilo se osam novih studenata koji su svečano potpisali ugovore u gradskoj vijećnici. Među stipendistima su i studenti različitih društvenih smjerova te onih na Elektrotehničkom fakultetu. Stipendije tako trenutačno prima tridesetak studenata, uglavnom deficitarnih zanimanja u gospodarstvu te društvenim djelatnostima na području Požege.

Da je riječ o materijalnoj potpori koja će im tijekom studija itekako dobro doći potvrdila je i mlada Eva Cigić, studentica prve godine instrumentalnog odsjeka flaute pri Glazbenoj akademiji u Zagrebu.

Stipendije_Poega_1

Stipendije_Poega_5

- Stipendija iznosi 750 kuna na mjesec i jako mi je drago da sam potpisala ugovor s Gradom. Troškovi moga studija nisu mali i ovo mi je značajna pomoć - istaknula je ova stipendistica zahvalivši Gradu na razumijevanju i potpori.

Potpisujući ugovore o stipendiranju za akademsku 2011./2012. godinu, gradonačelnik Požege Zdravko Ronko poželio im je uspjeh u školovanju

kako bi bili na ponos Gradu, ali i svojim roditeljima kojima će gradske potpore olakšati financijske izdatke za studij njihove djece.

- Pri dodjeli stipendija nismo uvažavali isključivo kriterij nedostatka pojedinih zvanja u gospodarstvu i društvenim djelatnostima grada. Vodili smo itekako računa i o socijalnom statusu korisnika stipendija i tu smo nastojali biti osobito osjetljivi. Među novim stipendistima ima studenata elektrotehnike, ekonomije, glazbe, ali i budućih stomatologa, teologa i učitelja i svi oni studiraju izvan Požege - rekao je gradonačelnik Ronko dodajući kako im je stipendija odobrena u natječajnom postupku pri čemu se vrednovao i dosadašnji uspjeh u školovanju. Za dodjelu izvanredne stipendije presudan je bio izniman rezultat postignut na različitim područjima na kojima su studenti bili posebno aktivni. Svi oni po završetku studija žele se vratiti u svoj grad te znanjem i stručnošću pridonijeti njegovu daljnjem razvoju.

SN