Petak, 16 Rujan 2022 08:37

Održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Na održanoj 14. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege vijećnici su odlučivali o osam točaka dnevnog reda.

Gradski vijećnici većinom glasova usvojili su izvješće o radu Gradonačelnika Grada Požege za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2022. godine te polugodišnji izvještaj Proračuna Grada Požege za 2022. godinu. Osvojeno je i izvješće o realizaciji Programa javnih potreba u kulturi u Gradu Požegi za prvo polugodište 2022. godine, te javnim potrebama u predškolskom odgoju i školstvu, sportu, socijalnoj skrbi, turizmu i ostalim udrugama i društvima građana.

Gradsko vijeće prihvatilo je Prijedlog odluke o sklapanju Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Grada Požege i Grada Makarske. Naime, Gradsko vijeće Grada Makarske krajem kolovoza dalo je suglasnost za sklapanje ovog Sporazuma, a nakon što to učinilo i Gradsko vijeće Grada Požege, stekli su se uvjeti za potpisivanje Sporazuma od strane gradonačelnika Makarske dr.sc. Zorana Paunovića i gradonačelnika Požege dr.sc. Željka Glavića.

Usvojen je i prijedlog Odluke o imenovanju Lidije Španiček, prof.art., muzejske savjetnice za vršiteljicu dužnosti ravnatelja Gradskog muzeja Požega i to počev od 19. rujna 2022. godine pa sve do okončanja ponovljenog javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja, a najduže do godinu dana.

Gradski vijećnici usvojili su i Odluku o izmjeni Odluke o parkiranju sukladno kojoj i u skladu s projektnom dokumentacijom o rekonstrukciji Ulice Franje Thauzyja sama ulica postaje pješačka zona. Usvojeno je i Rješenje o razrješenju i imenovanju članova Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.