Banner 750x94 sajam ant

Untitled 1

Banner 750x94 advent pleter

advent plet

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 19 Prosinac 2011 09:48

Čak 26 udruga prezentiralo svoj rad

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ODRŽANA TRADICIONALNA PRIREDBA „DAN UDRUGA“  -

VELIKA - Kako bi svojim sugrađanima uljepšali predblagdansko vrijeme ali i prezentirali dio svojih aktivnosti u općini Velika i ove su godine organizirali priredbu „Dan udruga“ koja je okupila čak 26 udruga. Dio njih na štandovima je izložio priznanja i odličja koja su osvajali tijekom minulih mjeseci. Neki su prezentirali opremu, kojom se služe u radu, kao DVD Velika, no svi su se potrudili da svoj izložbeni prostor ukrase i drugim predmetima prepoznatljivim za rad pojedinih udruga, a nije manjkalo ni domaćih delicija i slastica.

- Drago nam je što se iz godine u godinu ovoj priredbi odaziva sve više udruga. Konačno su i one prepoznale da je to njihov dan, iako kod nas u općini Većina udruga sudjeluje na svim priredbama koje organizira bilo općinama bilo Turistička zajednica. Udruge su nam najveća pomoć i bez njih ne bi mogli ništa napraviti - kaže Tomislav Galić,  voditelj turističkog ureda.

Među udrugama tako je i ove godine svoje mjesto našlo planinarsko društvo „Mališćak“. - Djelujemo već punih 11 godina i ovo je jedna od onih priredbi koju ne propuštamo. Pomažemo onoliko koliko možemo. Ima nas 50-ak članova i vrlo smo aktivni. Ovdje smo da svojim Veličanima pokažemo što radimo a možda nekoga i ponukamo da nam se pridruži - kaže tajnik udruge Drago Štokić.

Slično razmišlja i Evica Ivanešić članica odbojkaškog kluba „Papuk“. Veličke su odbojkašice svoj izložbeni prostor ukrasile diplomama i peharima, dresovima ali i velikom ukrašenom tortom s natpisom kluba. - Odbojku igramo rekreativno no vrlo smo složne  tako da se uvijek odazivamo pozivu Turističke zajednice. Volimo druženje pa je i ovo dobra prilika za to. Odbojkaški klub pravo je mjesto za žene jer ovdje u Velikoj i nema puno mogućnosti za one koje više preferiraju sport ili rekreaciju. Ovo je ujedno i prilika da se međusobno bolje upoznamo ali i da druge upoznamo s našim aktivnostima - kaže Evica.

Zadovoljan dobrim odazivom svojih sumještana je i načelnik općine Velika Vlado Boban koji ističe kako općina unatoč malom izvornom proračunu koji iznosi 5,4 milijuna kuna oko 400 tisuća kuna izdvaja za rad udruga. - Mi nastojimo pomoći svima no znamo da je to možda i premalo za pojedine udruge, no drukčije ne možemo. Iz godine u godinu imamo sve više udruga i to mi je drago jer tako svatko uspije naći ono što ga zanima i veseli. Evo već pune četiri godine družimo se kroz ovu zajedničku priredbu i mislim da su svi zadovoljni - zaključuje Boban.

Na pozornici su to večer nekoliko pjesama izveli Velički umirovljenici sa svojim zborom i glazbenim sastavom, a sve goste su zabavljali tamburaški sastavi Zlatni vez, Duša bećarska i veličke Legende.

V.Re. i V. Pr.