Petak, 26 Travanj 2013 13:03

Preko Vrhovaca najbliže do autoceste

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POSTAVLJENI ZADNJI METRI DRUGOG SLOJA ASFALTA  -

 

CRKVENI VRHOVCI – Malenom svečanosti koju su organizirali mještani Crkvenih Vrhovaca proslavljeno je postavljanje zadnjih metara drugog sloja asfalta na dionici od Vrhovaca do Novog Lipovca, čime je modernom cestom povezana Požega s autocestom kao najbližim pravcem. Sada cestu po riječima Mije Jozaka, ravnatelja ŽUC-a očekuje još postavljanje branika, prometnih znakova i ucrtavanja signalizacije te će cesta biti puštena u redovni promet.

IMG 6697- Po broju radnih dana cesta je izgrađena u predviđenom roku, jedino što su nas vremenske nepogode u tome nekoliko puta prekidale. Dionica je bila zahtjevna i teška, sa puno zemljanih radova i velike količine ugrađenog materijala u postroj ceste – rekao je Antun Jurčak iz Niskogradnje Jurčak koja je izvodila radove.

Zadovoljni su bili i seljani Crkvenih Vrhovaca koji su dočekali da sada po asfaltu prometuju u oba pravca, prema Požegi i prema Novoj Kapeli. – S ovom cestom vjerujem da će i naša sela živnuti, a mi sada možemo biti potpuno zadovoljni – kaže Željko Rajčević, predsjednik Mjesnog odbora Vrhovci.

IMG 6708- Evo konačno je ova cesta nakon stotinu godina kada je počela gradnja dobila i svoj završetak asfaltiranjem. U dogovoru s hrvatskim cestama osigurali smo potrebna sredstva za završetak ovog pravca u iznosu od 14 milijuna kuna koji je sada najbliži put prema autocesti. Za sada najbliži ali ne i jedini, jer u budućnosti moramo rješavati i pitanje drugih pravaca – dodao je gradonačelnik Zdravko Ronko.