Subota, 18 Rujan 2021 08:23

Nakon godina čekanja kreće izgradnja vodovodne mreže i sustava odvodnje u naseljima Cerovac i Granje

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

CEROVAC - Dugo godina očekivani s više godina ishođenom građevinskom dozvolom krenuli su radovi na izgradnji vodovodne mreže i sustava odvodnje te pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Cerovac i Granje sa osiguranim financijskim sredstvima u cjelosti.

Otvaranju radova, uz mještane Cerovca i Granja prisustvovali su i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, direktor tvrtke Tekija d.o.o. Anto Bekić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. 

IMG 0222Direktor tvrtke Tekija d.o.o. Anto Bekić iskazao je zadovoljstvo nad započetim radovima te naveo da će se na sustav moći priključiti 115 domaćinstava u kojima živi trenutno više od 350 stanovnika na ovom području. Vodovodna mreža je dužini od 2.7 kilometara. U planu je izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda drugog stupnja i to na lokaciji naselja Granje.

Vrijednost investicije je 8,6 milijuna kuna bez PDV-a, a izvođači radova, zajednica ponuditelja su tvrtke Niskogradnja Jurčak d.o.o. i KA-eco d.o.o. iz Karlovca za izvođenje strojarskih radova te Unius d.o.o. iz Požege za izvođenje elektrotehničkih radova. Hrvatske vode i općina Jakšić sudjeluju u financiranju u omjeru 80% i 20%.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić zahvalio se na izuzetnoj suradnji kako sa tvrtkom Tekija d.o.o., Požeško-slavonskom županijom i općinom Jakšić. 

Županica Antonija Jozić čestitala je načelniku općine na ustrajnosti i upornosti na provođenju ovoga projekta. - Kao gradonačelnica Pleternica u dva mandata, dobro znam što naseljima znači ona temeljna vodno-komunalna infrastruktura kao što je ova. Upućujem iskrene zahvale Hrvatskim vodama kao našem uistinu značajnom partneru u provedbi svih projekata vezanih za izgradnju vodno-komunalnih građevina, kako za akumulaciju Kamenska tako i za retencije na Požeškoj gori koje spriječiti poplave prigradskih naselja grada Požege – rekla je županica Jozić.

Zahvalu Hrvatskim vodama uputio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević jer ovim projektom posljednja dva naselja na području općine Jakšić dobit će vodu i odvoidnju što su željno očekivali.

Autor: Vladimir Protić