Četvrtak, 28 Ožujak 2013 08:38

Investicije u gradu 100 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ODRŽANA POSLJEDNJA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA LIPIKA  -

 

ZRC I NADALJE OSTAJE LIPIČKA 'RAK-RANA'

LIPIK - Gradsko vijeće Lipika održalo je posljednju sjednicu u ovom sazivu. Osim što je gradonačelnik Antun Haramija podnio izvješće o radu u posljednjih pola godine, usvojeno je i više odluka među kojima je najvažnija ona po kojoj se zgrada tzv. HaramijaAnkinog dvora daje u zakup Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju. Ankin dvor je obnovljen prije pet godina nakon čega ga je grad Lipik, obzirom da je vlasnik objekta, pokušavao prodati u nekoliko navrata. - Ozbiljnih kupaca nije bilo iako smo u dva navrata i snizili prodajnu cijenu. Nama zgrada ne treba i ovako neiskorištena samo propada pa smo predložili Vijeću da odobri zakup obzirom da je bolnica za nju zainteresirana. U Ankinom dvoru je osam apartmana s tim da se mogu urediti još četiri pa će bolnica zakupom proširiti svoje kapacitete i poboljšati kvalitetu smještaja – objasnio je gradonačelnik. Zakup Ankinog dvora je predviđen na neograničeno vrijeme time da grad Lipik kao vlasnik, poželi li to, ugovor o zakupu ne može otkazati prije isteka pet godina.

Gradsko vijeće Lipika je u ovom mandatu brojalo 12 članova od kojih su 4 bila iz HDZ-e, 3 iz Nezavisne liste Ivana Molnara, 2 iz HSS-a dok su po jednog člana imali SDP, HSP i SDSS. Tijekom četiri godine vijećnici su se sastali 27 puta. - Iako dolazimo iz raznih opcija, mogu reći da nekih problema u radu Vijeća nije bilo. Dapače, članovi vijeća su bili konstruktivni u nastojanju da riješimo probleme na lipičkom području – rekao je Antun Haramija.

Na lipičkom području, dodao je gradonačelnik, proteklih godina se dosta investiralo a prednjači Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju čiji objekti se intenzivno obnavljaju. Nadalje, u 24 naselja, koja pripadaju gradu Lipiku, vodoopskrba je gotovo u potpunosti riješena a radi se ubrzano i na gradnji kanalizacije tamo gdje je nema. - Zadovoljan sam onim što se napravilo obzirom da je protekle četiri godine obilježila velika recesija u cijelom društvu. Na ovo je područje za razne projekte i iz više izvora, stiglo preko 100 milijuna kuna i mogu reći kako smo realizirali 90 posto predviđenih projekata. Nažalost, ZRC i nadalje ostaje lipička 'rak rana' – istakao je gradonačelnik Haramija.         (vm)