Srijeda, 05 Svibanj 2021 15:42

Organizirano drugo cijepljenje u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u Požegi

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Sportska dvorana “Tomislav Pirc” u Požegi danas je ponovo bila punkt za organizirano cijepljenje građana. Na punktu u sportskoj dvorani svoju prvu dozu Pfizer cjepiva primit će 600 osoba. Cijepljenje je održano u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević danas je također primio prvu dozu cjepiva te je izrazio zadovoljstvo dobrom organizacijom, pripremom te velikim brojem ljudi koji je pozvan na današnji punkt.

“Čekajući kada ću doći na red, također sam primio cjepivo i želim pozvati sve stanovnike naše županije da budu odgovorni i cijepe se kako bi se što prije smanjio broj novozaraženih osoba.

Jučer je održana online sjednica Vlade RH sa svim ministrima i županima na kojoj je Požeško-slavonska županija posebno istaknuta kao županija koja ima najveći postotak procijepljenosti, a radi se o 97 posto. Zasluga je to tima koji je organizirao i ovo cijepljenje.” - rekao načelnik županijskog stožera i požeško-slavonski župan Tomašević te je naglasio kako će u narednom periodu pristići velike količine cjepiva u Hrvatsku i kako se nada da će se do kraja lipnja cijepiti barem 60 posto stanovništva naše županije, uz vjeru da će se do jeseni stanovništvo u potpunosti procijepiti.

Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo PSŽ potvrdio je kako će uskoro pristići povećane količine cjepiva te je rekao kako je županija do sada dobivala oko tisuću doza tjedno, a da se u ovim trenucima radi i o 4 tisuće doza.

„Danas se provodi dio druge i treća faza cijepljenja stanovništva koji su pozvani od strane svojih obiteljskih liječnika. Za slijedeći tjedan ponovno su planirani punktovi u gradu Pakracu, Lipiku, Požegi, a ako bude zainteresiranih, cijepljenje će se provesti i u općini Čaglin, gradu Kutjevu te općini Kaptol.

Do kraja lipnja u našu županiju doći će 45 tisuća doza cjepiva. To je značajna količina i želim ponovno istaknuti kako su sva odobrena cjepiva sigurna i daju višestruku korist i sa zdravstvenog i s drugih segmenata. Upravo iz tog razloga moja poruka svim građanima je da se trebaju cijepiti.” - rekao je ravnatelj Matijević te je naglasio kako će cijepljene osobe dobiti zelenu potvrdu s kojom neće imati ograničenja s putovanjima.