Četvrtak, 14 Ožujak 2013 10:20

Pješice obilazi cijelu Hrvatsku

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

zbog kriminala u pravosuđu protestira ŽELJKo KNAPIĆ  -

 

„PUT PONOSA“ DUG 1.650 KM OBUHVAĆA SVE HRVATSKE GRADOVE I PROTEST PRED SUDOVIMA

 

POŽEGA – Pred Općinskim sudom u Požegi, unatoč kiši, mirno s dva transparenta prosvjeduje 56-godišnji Željko Knapić, protiv kriminala u pravosuđu. On je na ovaj svoj „Put ponosa“ krenuo od Dubrovnika, planira obići sve hrvatske gradove i nakon 1.650 km i protesta pred svim zgradama sudova završiti s protestom u Zagrebu.

 

Na ovaj potez odlučio se nakon što mu je sud u Varaždinu odbio voditi postupak za prijevaru u kojoj je sve izgubio. – Prosvjedujem protiv našeg pravosuđa koje je korumpirano i kriminalno. Mi smo jedina država u svijetu koja omogućava sudske presude bez suđenja i mogućnosti za žalbu. Ja sam žrtva najvećeg kamatara u državi Ivana Žaje iz Varaždina, koji je preko 500 osoba kamatario, što se javno hvali, koji je radio zajedno s javnom bilježnicom – kaže Knapić koji je u tom poslu ostao bez vrijednog zemljišta na otoku Šipanu, a raznim makinacijama na tom zemljištu je sada upisana hipoteka na preko 30 milijuna eura.

 

Knapić je podnio kaznenu prijavu protiv Ivana Žaje kod Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu za prijevaru u gospodarskom poslovanju, po kojoj je istražna sutkinja otvorila istragu, ali je ista ubrzo završena odlukom Izvanraspravnog vijeća varaždinskog suda kojom je njenu odluku ukinulo i obustavilo postupak. Tom odlukom sve je prekinuto bez njegove mogućnosti za žalbom. Knapić već godinama traži samo da se provede istraga u kojoj bi on dokazao da je prevaren i da mu je na prijevaru oduzeto predmetno zemljište. Razgovarao je i s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, štrajkao glađu ali za sada nije uspio pokrenuti svoj problem na sudu. Stoga nosi transparent „Pravosuđe najveća rak rana Hrvatske“ i pokreće svoju bunu protiv pravosuđa, a nada se da će mu i drugi obespravljeni građani u Hrvatskoj pružiti potporu.