Subota, 09 Ožujak 2013 14:33

Prijedlozi za unapređenje kvalitete života

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

ZBOR GRAĐANA DESETAK ZAPADNIH PRIGRADSKIH NASELJA  -

 

NOVA LIPA – U prostorijama područne škole u Novoj Lipi održan je zbor građana desetak zapadnih prigradskih naselja od Nove i Stare Lipe, Gornjih i Donjih Emovaca, Emovačkog Luga, Ugaraka, Kunovaca Marindvora i odvojka Frankopanske ulice koji je na spoju prigradskih sela. Građani su pozvali požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka, pročelnicu komunalnog odjela Jasminku Vodinelić, a sastanku se odazvao i predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Štajduhar, te im iznijeli nekoliko prijedloga za unapređenje kvalitete života u ovim prigradskim naseljima. Iznijeli su i nekoliko kritika, posebice na kvalitetu izgradnje vodovoda, koju je već primijetila i gradska uprava te je gradonačelnik Ronko podnio kaznene prijave protiv izvođača radova i osobe za nadzor kvalitete radova.

IMG 3356Građani su zatražili da se u nekim naseljima proširi javna rasvjeta jer je nedovoljna, te da se postavi u onim selima koji je još nemaju, što je po planu grada i planirano tijekom 2013. godine. Problem su i uništeni poljski putovi u Staroj Lipi koji su stradali za vrijeme regulacije Orljave koju je izvodila Vodoprivreda, i otišla a da nije popravila uništene putove. Sada će to morati urediti grad iz svog proračuna, što je gradonačelnik Ronko najavio odmah za proljeće.

Zadovoljni mljekari gradskim poticajima

Proizvođači mlijeka su istakli kako su već dobili potpore za mlijeko koje od siječnja odobrava grad Požega. – Svjesni teške situacije u kojoj su se našli proizvođači mlijeka našli smo sredstva u proračunu da na neki način pomognemo, i to ćemo uvijek činiti kod poljoprivrede koju potičemo s još nekoliko poticaja. Ovaj poticaj za mlijeko smo pokrenuli očekujući da će i ostale jedinice lokalne samouprave a posebno županija krenuti tim putem, pa i oni dati poticaj bar toliki, ako ne i veći, no od njih ništa. Ja sam dok sam bio župan na nivou županije uveo nekoliko poticaja za hrvatskog seljaka, a oni su ih ove četiri godine samo stavili u stranu i više ništa ne potiču. Kad preuzmemo odgovornost za županiju već drugi dan ponovno ćemo aktivirati sve te poticaje pa i ovaj za proizvođače mlijeka s nivoa županije – istakao je Ronko na zboru građana.