Petak, 05 Ožujak 2021 08:41

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije organizirala radni sastanak na temu brendiranja turizma u županiji

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Kako lokaciju pretvoriti u destinaciju? Odgovor leži u brendiranju turističke destinacije, a to podrazumijeva shvaćanje da je važno baš sve što vidimo, čujemo, pročitamo, znamo ili osjećamo o nekoj turističkoj destinaciji. Upravo na tu temu, danas je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije u Velikoj vijećnici organizirala sastanak, a za potrebe izrade brending sustava.

Predstavnica tvrtke koja se bavi istraživanjima i promidžbom, rekla je kako su došli pobliže pojasniti o tome kakav je pristup te o čemu će se morati voditi računa. - Ono što trebamo komunicirati bit će temelj za izradu logotipa i same komunikacijske poruke sukladno svim nalazima koji će biti popisani. Bitno je napomenuti da brand nije logo, brand nije slogan, proizvod, slika, oglas niti marketinška kampanja. Brand je upravo priča o suštinskim razlikama branda destinacija. Kada promatramo koja je razlika između brand procesa brendinga i marketinga, tada govorimo o tome da je brand srž destinacije i srž svih marketinških komunikacijskih alata. Glavni zadatak je odgovoriti na pitanje što Požeško-slavonsku županiju čini jedinstvenom destinacijom.„

Također je istaknuto kako je bitno razgovarati o tome koji su to turistički proizvodi u našoj županiji, detaljnije ih definirati te odlučiti koji će proizvodi biti spremni za turističku valorizaciju.

Župan Alojz Tomašević rekao je kako naša županija ima velike mogućnosti za razvoj turizma. - Često puta čujemo kako se u Istri ili Dalmaciji razvija turizam, a na nama je da radimo također isto, da kažemo kako i kod nas, u našoj županiji ima brojnih mogućnosti.

Mi smo Požeško-slavonska županija, i upravo je naš naziv simboličan jer riječ „slavonska“ trebamo još značajnije iskoristiti. Želimo postići to da svaki turist koji dođe u našu županiju, iz Dalmacije, Istre ili bilo kojeg drugog dijela naše države, mora doživjeti našu Slavoniju u Slavoniji.

Kada i sami negdje putujemo želimo vidjeti gdje smo došli, što ćemo vidjeti novoga, a između ostaloga kupiti suvenir, isprobati domaće specijalitete i sl..“ – rekao je župan Tomašević te je naglasio kako uvijek moramo istaknuti vrijednosti koje naša županija ima i zajednički govoriti o njima jer je upravo to ono što je bitno.