Banner 750x94 kulenova seka

banner kulenova seka

Breadcrumbs

Srijeda, 07 Prosinac 2011 15:59

Dan grada Pleternice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DAN GRADA PLETERNICE I BLAGDAN SVETOG NIKOLE ZAŠTITNIKA GRADA  -

Ovogodišnja ulaganja 50 milijuna

 

PLETERNICA - Uz prigodan program koji je započeo polaganjem vijenaca kod spomen obilježja, te svetom misom u župnoj crkvi Pleterničani su obilježili Dan svoga grada i blagdan svetog Nikole, zaštitnika grada. Uz to bila je održana i svečana sjednica gradskoga vijeća na kojoj su uručena javna priznanja.

Svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Pleternice bila je i prigoda da gradonačelnik grada Pleternice Franjo Lucić nazočne goste upozna s kapitalnim projektima koji su bili realizirani u proteklom razdoblju ali i onima koji su u tijeku od izgradnje mini hidroelektrane koja će u cijelosti osigurati dovoljne količine električne energije za potrebe javne rasvjete grada Pleternice, do gradnje nove i moderne gradske knjižnice i čitaonice, čija će investicija iznositi ukupno deset milijuna kuna.

Među najznačajnijim kapitalnim ulaganjima dodao je Lucić, je izgradnja novoga vrtića ali i izgradnja novog poslovnog inkubatora u poduzetničkoj zoni, za što je osiguran novac od 5 milijuna kuna. Izvorni proračun grada kaže Lucić je 6 milijuna kuna a ukupna su ulaganja veća od 50 milijuna kuna.

U pleterničkom je kraju unatrag četiri godine bilo realizirano gotovo 50-ak većih projekata s kojima je znatnije unaprijeđena infrastruktura te podignut standard  tamošnjih stanovnika.

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća grada Pleternice zaslužnim pojedincima i  tvrtkama bila su uručena javna priznanja. Tako su godišnju nagradu grada Pleternice dobili državni tajnik u ministarstvu znanosti i obrazovanja Želimir Janjić, državni tajnik u Ministarstva regionalnog razvoja Željko Krmek, Poduzetnički centar Pleternica, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kovačević iz Poloja, zatim student Ivan Katanić koji je niz godina postizao uspjehe na informatičkim natjecanjima i olimpijadama informatike u cijelo svijetu, učenici Josip Moler i Ivan Tomić koji su sudjelovali na državnim natjecanjima, te Filmski video klub "Zlatna dolina" za postignuća i osvojene rezultate na državnim natjecanjima i smotrama.

Na sjednici je prikazan video uradak koji prikazuje Pleternicu kroz povijest i danas, koji će se moći pogledati na web stranicama grada, a glazbene i scenske priloge izveli su učenici OŠ fra kaje Adžića.

V.Re i V. Pr.

 

Postigli smo da u našem gradu nemamo neasfaltiranih ulica, a zapravo u nekoliko godina napravili smo sve nove ulice. Izgradili smo i kružni tok s fontanom na križanju državnih cesta. S ponosom mogu reći i zahvaliti Hrvatskim cestama, jer to je jedini tako uređen kružni tok s fontanom u Hrvatskoj. Niti jedan prolaznik koji prolazi kroz Pleternicu ne može a da ne zapazi takav jedan prekrasan objekt – istakao je gradonačelnik Franjo Lucić.

 

Raspisan je natječaj za najboljeg izvođača radova na novom pleterničkom vrtiću kapaciteta 150 djece, kojega gradnja kreće uskoro. Vrijednost dječjeg vrtića s opremom i okolišem iznosi 10 milijuna kuna, a 80% financira Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostatak grad Pleternica. Isto tako kreće i izgradnja Poduzetničkog inkubatora u gospodarskoj zoni za koju smo dobili 5 milijuna kuna sredstava od Europske unije – dodao je Lucić.