Petak, 04 Prosinac 2020 13:41

Dan općine Jakšić obilježen polaganjem vijenaca za poginule branitelje i dodjelom godišnjih nagrada zaslužnim pojedincima

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

JAKŠIĆ - Općina Jakšić obilježila je svoj Dan općine i blagdan sv. Barbare zaštitnice općine, koji je ove godine proslavljen po novim epidemiološkim mjerama, bez većih okupljanja, pa tako i bez Svečane sjednice općinskog vijeća.

Uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata kraj zgrade općinske uprave, položeni su vijenci i zapaljeni lampioni. Vijence su položili roditelji i obitelji poginulih branitelja s područja općine Jakšić, delegacija Požeško-slavonske županije predvođena županom Alojzom Tomaševićem, delegacija općine predvođena načelnikom općine Ivicom Kovačevićem. Nakon polaganja vijenaca molitvu uz spomenik održao je župnik župe sv. Barbare vlč. Tihomir Bilešić.

U općinskoj vijećnici dodijeljene su ovogodišnje godišnje nagrade Općine Jakšić zaslužnim pojedincima, također uz epidemiološke mjere samo s najužim rukovodstvom općine i nagrađenima.

 - Svake godine na dan naše zaštitnice sv. Barbare obilježavamo naš Dan općine, a ove godine malo u drugačijem obliku zbog korona virusa i propisanih mjera. Na 22. sjednici Općinskog vijeća donijeli smo odluku o dodjeli Godišnjih nagrada za zaslužne pojedince koji su se istakli u radu i pronosili ime općine Jakšić. Godišnju nagradu tako su dobili četiri pojedinca. To je Ivan Šulc, Barbara Ružičić, učenica, OPG Bobek i Marko Čališ, dugogodišnji predsjednik općinskog vijeća.

Na dodijeljenim nagradama zahvalio se Ivan Bobek a nagrađenima je čestitke uputio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.