Nedjelja, 08 Studeni 2020 10:00

Kutjevčani dočekali da se voze po drugom kružnom toku u svom gradu

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

KUTJEVO - Nakon nekoliko dugih mjeseci gradnje Kutjevčani su dočekali puštanje u promet drugog kružnog kružnog toka u gradu Kutjevu na sjevernoj strani ispred Kutjevačkog dvorca. Radovi još nisu u potpunosti dovršeni no preostalo je odraditi samo još sitnice i ukrasiti zelene površine. No svakako je svima laknulo jer više ne moraju ići okolnim putovima i zaobilaznim cestama. Ovaj novi kružni tok postat će uskoro dok se sve završi i dobije zelenilo i hortikulturu nova razglednica grada Kutjeva sa poznatim dvorcem koji je simbol grada.

IMG 8425Vrijednost projekta iznosi oko 2 milijuna kuna i jedna je od većih financijskih investicija Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije uz sufinanciranje grada Kutjeva.  - Ovo je i najzahtjevnija investicija i u suradnji s gradom Kutjevom koji je ishodio potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, ŽUC je krenuo s investicijom vrijednom oko 2 milijuna kuna uz učešće od 20% grada Kutjeva. Ovdje je dolazilo do kolizije u prometu i najbolje rješenje je izgradnja ovog rotora koji ima šest priključaka na rotor. Osim rješavanja prometne problematike ovaj rotor će uljepšati i vizualni dio ovog dijela grada. Rok za završetak gradnje je 10. listopada, izvođač je Promet građenje iz Požege i radovi se odvijaju intenzivno - pojasnio je ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak za vrijeme obilaska radova u jeku berbi grožđa.
– Sretan sam i zadovoljan što su radovi dovršeni jer sam i sam jedan od onih stanovnika koji svakodnevno moraju prolaziti ovom dionicom koja je sada nemjerljivo ljepša i omogućava lakši protok vozila. Dvorac kao jedan od simbola našeg Grada zaslužuje uređeno “predsoblje” jer će brojni turisti i posjetitelji redovito doći u obilazak ove reprezentativne građevine pa će uz lakšu manipulaciju sada imati i kudikamo ugodniji dojam i impresije o našemu Gradu. Također mi je iznimno drago i zbog naših vinogradara i vinara te svih ostalih gospodarstvenika kojima je dobra prometnica i povezanost s klijentima itekako bitna pa će im na ovaj način sigurno biti olakšan dolazak i odlazak iz našeg Grada Kutjeva – rekao je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir.