Breadcrumbs

Nedjelja, 30 Kolovoz 2020 10:30

Novi rekord u Požeško-slavonskoj županiji, sa novih 20 zaraženih sada imamo 68 oboljelih od Covid 19

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)


POŽEGA - I Požeško-slavonska županija polako se približava županijama s velikim brojem oboljelih od Covid 19. Trenutno je aktivno 68 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 66 osoba se nalazi na liječenju u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 284 osoba, a ukupno je testirano 5.760 osoba. Na posljednjem testiranju 20 je pozitivnih. Jedna osoba je preminula, do sada ukupno dvije osobe. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za osobe koje prelaze državnu granicu Republike Hrvatske.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

Zbog trenutne situacije na području županije, od 03. srpnja ponovno je aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 08,00 do 20,00 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095/340-0019

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz korona virus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Pripravnost epidemiološke službe  098/9829-204