Petak, 21 Kolovoz 2020 10:12

Gradonačelnik Puljašić obišao radove na energetskoj učinkovitosti Sportske dvorane Sokol

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Sportska dvorana Sokol dobiva novo ruho u sklopu izvođenja Projekta energetske obnove zgrade dvorane. Investitor je grad Požega, a izvođač radova je tvrtka L projekt d.o.o. iz Rajsavca.IMG 3084

- Ovdje su radovi pri kraju i očekujemo njihov završetak do kraja rujna. Radi se o energetskoj obnovi sportske dvorane koja služi našoj OŠ Julija Kempfa, Gimnastičkom društvu Sokol i još nekim udrugama koje koriste dvoranu. Do sada je dvorana bila u energetskom razredu D, a sada će biti u razredu C i štedjeti do 60% energenata. Taj dio uštede novca moći ćemo uložiti ubuduće u opremu ostalih objekata. Vrijednost projekta je preko 2 milijuna kuna, od kojih je 1,1 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Do konačnog kraja završetka radova razliku će snositi grad Požega. Dobit ćemo novi prostor koji će biti pravi i kvalitetan za korisnike - istakao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je obišao radove na dvorani.

U sklopu radova izvršena je i sanacija i utvrđivanje temelja koji su nešto stradali prije nekoliko godina kada je pravljen podzemni prolaz i poveznica dvorane i školske zgrade. Narušenu statiku su dodatnim radovima popravili u sklopu ovih radova za što je grad izdvojio dodatnih 500 tisuća kuna.