Srijeda, 19 Kolovoz 2020 09:31

Održan sastanak na temu sanacije štete uzrokovane nevremenom koje je pogodilo Požeštinu

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Jučerašnje nevrijeme koje je zahvatilo Požeštinu i velike štete nastale zbog obilne kiše bile su tema sastanka kojega je gradonačelnik Darko Puljašić održao s predstavnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege, tvrtkama Tekija i Komunalac te djelatnicima Odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege.

- Hvala našim vatrogascima, Tekiji i Komunalcu što su dali svoja vozila i radnu snagu, a posebno tvrtki Promet koja nam je izašla u susret s bagerima i spasila situaciju u Vidovcima. Svi ćemo danas biti na terenu i sanirati nastalu štetu, od ispumpavanja, pranja cesta i dvorišta, do svega drugoga što bude potrebno našim sugrađanima. U tu priču će se uključiti i naše sudionice projekta PUK 50 koje će starijim sugrađanima pomoći počisiti kuće i dvorišta – kazao je gradoančelnik Puljašić te dodao kako je zatražio hitan sastanak s mjerodavnim službama Hrvatskih voda kako bi se pronašlo trajno rješenje problema na kritičnim mjestima.

Zbog nastale štete, Grad Požega podnio je zahtjev Požeško – slavonskoj županiji za proglašenje elementarne nepogode na području Grada Požege.

Izvor: pozega.hr