Petak, 07 Kolovoz 2020 15:08

Župan posjetio zgradu škole u Čaglinu koju je uništilo olujno nevrijeme

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

ČAGLIN - Olujno nevrijeme koje je ovaj tjedan zadesilo područje Požeško-slavonske županije nanijelo je velike štete, posebice na području općine Čaglin gdje je zgrada osnovne škole Stjepana Radića ostala bez krova. Štete je pretrpio i novi Dom zdravlja u Čaglinu.

Župan Alojz Tomašević je zajedno sa načelnikom općine Čaglin Daliborom Bardačem obišao školu te pregledao nastalu štetu.

„Olujno nevrijeme zahvatilo je Čaglin, Migalovce, Ruševo, Djedinu Rijeku i druga okolna naselja. Puhao je jak vjetar popraćen jakom kišom i ledom. Najviše je nastradala zgrada osnovne škole s koje je vjetar odnio kompletan krov. Ovdje su u pomoć pristigli vatrogasci iz Brestovca, Kaptola i Jakšića. Podrumi u obiteljskim kućama su puni vode. Još nismo niti svjesni koliki su razmjeri štete. ” - rekao je načelnik Dalibor Bardač.

Župan Alojz Tomašević je također najavio proglašenje elementarne nepogode za pogođena područja te naglasio važnost što prije sanacije štete i početka radova, kako bi zgrada bila spremna za novu školsku godinu koja uskoro počinje.

„Ovo je hitan slučaj koji zahtjeva brzo djelovanje, za početak će osiguravajuća kuća odraditi svoj dio posla, a mi ćemo krenuti u planiranje projekta kako bi se napravio novi krov. Važno je da zgrada bude spremna za novu školsku godinu koja kreće za mjesec dana, a unutrašnjost škole je također oštećena zbog vode koja je ušla, pogotovo na drugom katu gdje se nalazi i informatička učionica. Većina štete je sanirana te se sada treba boriti s vlagom koja je nastala, no krenut ćemo već danas intenzivno raditi na tome da zgrada bude spremna za korištenje.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

Izvor: pszupanija.hr