Ponedjeljak, 20 Srpanj 2020 11:54

Napreduje rekonstrukcija državne ceste D38 u Požegi

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Dionica državne ceste D38 kroz grad Požegu već je nekoliko mjeseci veliko gradilište. Hrvatske ceste d.o.o. su u svom planu investicijskog održavanja državnih cesta dale izraditi projekt rekonstrukcije državne ceste DC38 kroz grad Požegu u duljini od ukupno 3,02 kilometra.

Trenutno se rade faze I i VII radova. Faza VII je duljine oko 300 metara i predstavlja dva kružna toka na kraju dionice koja je predviđena ovom rekonstrukcijom. Prvi kružni tok je ispred tvrtke „Zvečevo“ na križanju ulica kralja Zvonimira i Osječke, a drugi u nastavku preko mosta ispred nekadašnjeg autobusnog kolodvora, točnije na križanju Osječke i Industrijske ulice. Faza I provodi se u duljini od 550 metara i počinje u Cerničkoj ulici prije mosta preko Orljave (zapadni ulaz u Požegu) te završava s kružnim tokom u Cerničkoj ulici. Vrijednost ovih dviju faza radova je oko 13 milijuna kuna.

Zbog rekonstrukcije D 38 i izgradnje kružnog toka, do 1. listopada 2020. zatvoreno je raskrižje ulica Osječke i kralja Zvonimira u Požegi, a promet se odvija u krugu raskrižja. Prema ugovoru rok izvođenja je 9 mjeseci, a kako je izvođač uveden u posao 1. travnja ove godine očekuje se da bi ova tri kružna toka s 850 metara obnovljenog kolnika trebala biti izgrađena do kraja prosinca ove godine.

tekst/foto: Grad Požega